Na vsebino

Mirnogorski četrtkarji praznovali deseto obletnico pohodov

Na valentinovo je minilo natanko deset let, odkar so se pričeli četrtkovi nočni pohodi na Mirno goro. Zakaj prav nočni pohodi? Zato, ker je zaradi različnih dnevnih obveznosti večerni čas prikladen za vse pohodnike. Običajno »naskočijo« Mirno goro po planinski stezi z rodinske smeri, mimo cerkvice Marija Hilf. V tem času, ko je snežna odeja na Mirni gori debela skoraj meter, pa mnogo pohodnikov starta z Vrčic, kjer je mogoče parkirati jeklene konjičke. Ura ali ura in pol hoje v eno smer je ravno pravšnja za dobro rekreacijo . V desetih letih so pohodniki nanizali nešteto lepih doživetij, praznovanj in nepozabnih druženj ob topli krušni peči. V poletnem času pa so se zatekli na nadmorsko višino 1000 m, kjer stoji dom, pred poletno vročino.

Zadnji četrtek je več kot trideset nočnih pohodnikov priredilo praznovanje, ob katerem so proglasili zlate, srebrne in bronaste četrtkarje za udeležbo v preteklem letu.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj