Na vsebino

Mitja Ilenič na tarči številnih klubov (video)

Foto: NK Domžale
Foto: NK Domžale

Na ponedeljkovi tekmi proti Muri ga zaradi bolezni ni bilo v kadru, ni pa izključeno, da je Mitja Ilenič že odigral zadnjo tekmo v dresu Domžal. Za obetavnega desnega bočnega branilca, ki odšteva zadnje dneve do polnoletnosti, se namreč zanima kar nekaj klubov, piše Ekipa 24. Med najbolj gorečimi snubci je graški Sturm, v dresu katerega igrata Slovenca Jon Gorenc Stanković in Tomi Horvat, a ugleden avstrijski prvoligaš vsaj za zdaj naj ne bi ponujal dovolj visoke odškodnine. To še ne pomeni, da v bližnji prihodnosti do dogovora ne more priti, toda po poročanju Ekipe 24 so nekateri ostali klubi menda že v tem trenutku pripravljeni odšteti več denarja. Ob tolikšnem zanimanju za 17-letnika iz Tribuč, bi bilo gotovo precejšnje presenečenje, če bi bil tudi v nadaljevanju sezone v zasedbi Simona Rožmana.

Preprost, pozitivno naravnan in samozavestni mladenič pravi, da se v domače Tribuče kljub številnim obveznostim vrača vsaj enkrat na mesec. Njegova največja navijača sta oče in mama, ima pa tudi starejšega brata. Uspešen preskok iz mlajših selekcij mu je po lastnih besedah uspel z veliko trdega dela, odrekanja in upoštevanja nasvetov izkušenejših. Standardni član začetne enajsterice Domžal in mladi slovenski reprezentant (U21) pravi, da se na položaju desnega bočnega branilca dobro počuti, njegov cilj pa je nekoč zaigrati v dresu slovenske članske izbrane vrste.

Kot svoji največji prednosti šteje samozavest in hitrost, kar nekaj rezerv pa ima na področju telesne priprave. Čez pet let se vidi v katerem izmed prepoznavnih evropskih klubov, a dogodkov sam ne želi prehitevati, saj se zaveda, da je pot proti vrhu potrebno hoditi korak za korakom.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj