Na vsebino

Mlada Belokranjca na Aćimovićevem seznamu

Aljoša Matko, foto: M24.si
Aljoša Matko, foto: M24.si

Slovenska reprezentanca do 21 let bo v začetku septembra začela kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2023. Selektor Milenko Aćimović je predstavil seznam 23 reprezentantov, ki se bodo pomerili s Češko in Andoro. Na Aćimovićevem seznamu sta tudi Aljoša Matko, ki je pred dvema tednoma iz Maribora prestopil na Švedsko k Hammarbyju ter član ljubljanske Olimpije Michael Pavlović.

"Kvalifikacije začenjamo z novo generacijo nogometašev, ki je edino pravo tekmo do zdaj odigrala junija proti Severni Makedoniji. Fantje so se takrat prikazali v dobri luči in upam, da bomo podobno krenili tudi v kvalifikacije. Čaka nas natrpan urnik, saj bomo pred tekmo proti Češki opravili zgolj dva treninga v popolni zasedbi," pravi Aćimović, ki bo izbrano vrsto zbral v nedeljo.

Tekma na Češkem bo prihodnji četrtek ob 18.00 v Čeških Budejovicah, v ponedeljek, 6. septembra, ob 19.00 pa bo sledilo še gostovanje v Andori. V skupini G so še reprezentance Anglije, Albanije in Kosova.

Na evropsko prvenstvo, ki ga bosta gostili Romunija in Gruzija, se bo uvrstilo devet zmagovalcev skupin in najboljša drugouvrščena reprezentanca, preostale drugouvrščene pa bodo igrale dodatne kvalifikacije.

Seznam reprezentantov

VRATARJI: Luka Čadež (Triglav), Žan Luk Leban (Everton), Martin Turk (Parma)

BRANILCI: Vid Koderman (Maribor), Žiga Laci (AEK Atene), Michael Pavlović (Olimpija), Gašper Pečnik (Aluminij), Mark Španring (Bravo), Dušan Stojinović (Himki), Žan Trontelj (Bravo), David Zec (Celje)

VEZISTI: Tjaš Begić (Celje), Aljaž Casar (Rheindorf Altach), Benjamin Markuš (Domžale), Enrik Ostrc (Olimpija), Andrej Pogačar (Kalcer Radomlje), Luka Vešner Tičić (Koper), Mark Zabukovnik (Kalcer Radomlje)

NAPADALCI: Kai Cipot (Mura), David Flakus Bosilj (Verona), Miha Kancilija (Bravo), Aljoša Matko (Hammarby), Nino Žugelj (Maribor)

Vir: STA, MMC

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj