Na vsebino

Množica kolesarjev na prvem MBT maratonu Kočevski Rog

V Smučarskem centru Gače, kjer zadnjih pet let pišejo novo zgodbo smučišča in tudi celoletnih športnih dejavnosti, so staknili glave in nastal je nov slovenski gorskokolesarski maraton. Prvi MTB maraton Kočevski Rog so minulo soboto izpeljali po makadamskih gozdnih cestah skozi najbolj nedotaknjene slovenske gozdove, ki so nudili zavetje pred poletno vročino. Maratona se je udeležilo okrog 100 kolesarjev, med njimi je bilo tudi veliko Belokranjcev.

Veliki maraton je bil dolg 59 km, kolesarji pa so naredili 1150 m višinske razlike. Potekal je od parkirišča Smučarskega centra Gače, mimo Komarne vasi in Baze 20, naprej mimo opuščene kočevarske vasi Podstenice, Ledene jame, jase Kunč, žage Rog, Debele jelke, Rese, Travnika in Ponikev do vasi Planina pod Mirno goro. Od tam so kolesarji pot nadaljevali mimo Škrilja, čez polovico smučišča nazaj do Komarne vasi in do cilja pred gostiščem Koča Gače na smučišču.

Startno izhodišče malega maratona v dolžini 23 km s 400 m nadmorske višine, je bilo isto, le da je trasa kmalu zavila po bližnjici levo in se daljši trasi znova priključila v Travniku.

Rezultate prvega MBT maratona Kočevski rog si oglejte TUKAJ.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj