Na vsebino

Modro nebo

V petek zjutraj je po malem rosilo, potem pa se je vlilo »onak praf«. Danes zjutraj je bilo najprej malo megle, ki se je kmalu razkadila. Pogledam v nebo in kar oči me zaskelijo od te prekrasne modrine.

Nikjer nobenega oblačka.

"Danes pa b"o, kot je napisal Matjaž. Skydive Ikar in Aeroklub Bela krajina organizirata namreč na letališču v Prilozju padalske skoke in panoramske vožnje z motornim letalom. Priznam, malo sem zamudil in popoldne pridem v Prilozje. Tu poteka prireditev pod sloganom: Skydive Ikar Kolpa Summer Boogie 2019

Na letališču je precej živahno. Najprej srečam prijatelja Aleša, ki mi pokaže svojo novo igračo, motorno padalo. Sandi Grubelič je zatopljen v nekakšne papirje. Tudi v letalstvu ne gre brez papirologije. Matjaž je na koncu platoja s postajo in je vodja letenja.

Jože Vidrih je medtem pognal motor Prekrasnega Pilatusa . Ravnokar so se vkrcali padalci Aco Radljevič iz Kamnika, Rinaldo Belavič, Igor Neuhold, Željko Opačič, vsi iz Zagreba, Ljubljančan Jaka Benedik in naš Sandi Jaklič. Drago Klobučar razporedi padalce v letalo, ki se notri stiskajo kot sardine. Morda sem koga še pozabil. Mogočni Pilatus PC 6T zadoni in padalce odpelje na začetek steze. Obrne na začetku in doda plin. Že po nekaj metrih so v zraku in hitijo v tisto nebesno modrino.

Čez približno četrt ure se že pojavijo na nebu drobne pikice, potem pa že bolj jasno razpoznamo raznobarvne kupole padal, ki se bližajo tlem. Hitro so na tleh. Pograbijo svoja padala in se podajo na plato pod našima dvema šotoroma, kjer jih bodo spet zložili za naslednji skok.

Pred tem in še potem pa je resni gospod Jože Brodar vozil ljudi s Cessno na panoramske polete kamor so želeli.

Po kosilu nastane navadno manjša pavza, potem se začne vse znova. V letališkem paviljonu se zberemo in malo klepečemo. Saška od nekod prinese mafine in piškotke. Za menoj nekaj poči. Skoraj sem padel iz stola. Matjaž je namreč odprl steklenico šampanjca, ki so si ga privoščili samo neletalci. Ta feštica ni trajala dolgo, ker vse je začenjalo znova in tako vse do večera.

Tudi danes se bo dogajalo enako kot včeraj in tudi vremenska napoved je odlična. Modrina ne bo zbledela.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj