Na vsebino

Na evropskem prvenstvu dve medalji za Belokranjki

Od 25. do 27. oktobra 2019 je na Kreti potekalo evropsko prvenstvo v ju-jitsu za mladince. Slovenijo sta zastopali tudi Belokranjki Iva in Nastja Simčič.

Nastja je najprej brez večjih težav premagala tekmovalki iz Italije in Poljske. Nato se je srečala še z drugo Italijanko, ki pa je bila v zadnjih sekundah bolj zbrana in je Nastjo premagala za 3 točke. Nastja je tako dosegla 3. mesto v kategoriji U-21 let do 63 kg.

Iva se je v prvi borbi srečala z domačinko iz Grčije ter jo po malo slabšem začetku na koncu suvereno premagala. Nato je odpravila še Španko ter Italijanko. V finalu se je pomerila še s tekmovalko iz Francije. V borbo je zopet stopila malo slabše in na koncu lovila zaostanek, finalno borbo je izgubila za pičlo točko. Kljub razočaranju po borbi se je Iva veselila naziva evropske podprvakinje v kategoriji U-21 let do 57 kg.

V ŠD Ninja smo tako dobili še dve medalji na velikem tekmovanju, kar je izredno dobra popotnica za bližajoče se svetovno prvenstvo, ki bo od 17. do 24. novembra 2019 v Abu Dhabiju.

Posebna zahvala gre tudi sponzorjem, ki Ivi in Nastji stojijo ob strani in jim s tem omogočajo vrhunske rezultate.

To so: Občina Črnomelj, Kovinoplastika Lozar, Globus d.o.o., Davor Zupančič s.p., Tomi d.o.o., Lekarna Vrščaj, DPM Črnomelj, Janibo d.o.o., Žugelj s.p., Tomi d.o.o., Frizerski salon Ines in Muc s.p.

Vir: ŠD Ninja

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj