Na vsebino

Na Gačah jutri odpirajo vse proge

Obilnih snežnih padavin, ki so v teh dneh pobelile tudi jug države, so se zelo razveselili na smučišču Gače, kjer so do zdaj dolgo čakali na sneg. Pohiteli so s pripravo prog, tako da z jutrišnjim dnem edino večje belokranjsko-dolenjsko smučišče odpirajo v celoti. Prvič po petih letih bo odprto vseh sedem kilometrov prog, tudi na južni strani smučišča. Obratovale bodo vlečnice Gače, BIS, Gače 1, Medo, Vrh in trosedežnica Gričice. Urejena bo tudi tekaška proga.

Po podatkih spletne strani smučišča imajo trenutno meter debelo snežno odejo. Kljub obilnim snežnim padavinam so smučišče še dodatno zasneževali z umetnim snegom, saj je ta bolj obstojen kot naravni.

Med prihajajočimi zimskimi počitnicami, ki se za učence naše regije pričnejo 30. januarja, so pripravili še dodatne smučarske tečaje, pripravljajo tudi vrtec na snegu za najmlajše od 3 do 6 let.

Na Gačah so progo zasnežili že pred božičem, a so si s tem le nakopali več kot 40 tisoč evrov stroškov, saj je topla fronta opravila svoje in naprave so morali že kmalu znova ustaviti. Vodstvo smučišča sedaj upa, da se bo snežna odeja tokrat obdržala in bodo nastalo izgubo lahko povrnili.

Priponke

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj