Na vsebino

Na svetovnem prvenstvu spet do medalje (foto in video!)

Od 16. do 24. novembra 2019 je v Združenih Arabskih Emiratih, natančneje v Abu Dhabiju, potekalo svetovno prvenstvo v ju-jitsu za kadete, mladince in člane. Slovenijo sta v mladinski kategoriji zastopali tudi Iva in Nastja Simčič. Tekmovanja se je udeležilo več kot 1000 tekmovalcev iz 60 držav.

Iva je bila v prvem krogu prosta, nato pa se je srečala s tekmovalko iz Nemčije. Po izredno izenačenem dvoboju je morala priznati premoč nasprotnici. V borbi za tretje mesto se je pomerila s predstavnico Nizozemske in jo suvereno premagala. Iva je tako dosegla tretje mesto v kategoriji U-21 let do 57 kilogramov.

Video posnetek borbe za tretje mesto si lahko ogledate TUKAJ.

Nastja je na tatami stopila istočasno kot njena sestra. Borbo je povedla Nemka ter kljub uspešnim napadom Nastje zadržala prednost do konca. V drugem krogu se je pomerila z Nizozemko ter borbo izgubila. Nastja je tako zasedla končno peto mesto.

V tej tekmovalni sezoni sta se sestri udeležili balkanskega prvenstva v Bukarešti, evropskega prvenstva na Kreti ter svetovnega prvenstva v Abu dhabiju ter domov prinesli pet medalj. Vse to pa so nam omogočili: Občina Črnomelj, Kovinoplastika Lozar, Globus d.o.o., Davor Zupančič s.p., Tomi d.o.o., Lekarna Vrščaj, DPM Črnomelj, Janibo d.o.o., Žugelj s.p., Tomi d.o.o., Frizerski salon Ines, Muc s.p., Vrtnarstvo in cvetličarstvo šikonja Robert, Tim Music in Clani d.n.o in KMS Malerič.

Vir: ŠD Ninja

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj