Na vsebino

Namiznoteniški turnir v Metliki z mednarodno udeležbo

Namiznoteniški klub (NTK) Metlika je v okviru prireditev ob občinskem prazniku v nedeljo organiziral že 14. mednarodni rekreativni turnir v namiznem tenisu – Metlika 2022. V telovadnici OŠ Metlika se je na devetih mizah pomerilo 39 tekmovalcev iz Slovenije in Hrvaške.

Turnir je svečano odprl metliški župan Darko Zevnik, ob tem pa so se zbrani v dvorani z minuto molka spomnili nedavno preminulega člana NTK Metlika, Jovice Dančulovića.

Tekmovanje v dvojicah je potekalo v enotni starostni kategoriji, kjer so tekmovalci lahko sami določili dvojice, medtem ko je tekmovanje v predskupinah potekalo v dveh starostnih skupinah - do 50 in nad 50 let. Na začetku so se spopadli udeleženci v dvojicah, nato po predskupinah – vsak z vsakim, zatem pa še v izločilnih skupinah A in B. V finalno skupino A sta se uvrstila prva dva tekmovalca iz posamezne predskupine, ostali pa v t.i. tolažilno skupino B. Najboljšim na turnirju so podelili pokale in medalje.

Zmago v posamični konkurenci do 50 let je z izjemno igro dosegel Zoran Turk iz Čabra na Hrvaškem, ki ima na eni strani loparja navadno gumo-oblogo, na drugi strani pa t.i. “travo – ang. long pips”. Odlični hrvaški igralec pogostokrat v eni točki obrne lopar in žogico udari z različno podlago, kar nasprotnike velikokrat preseneti.

V kategoriji nad 50 let je zmaga prav tako odšla na Hrvaško in sicer Andriji Bertoneju.

V tolažilni skupini B do 50 let je zmago slavil Andrej Kuhar, medtem ko je v kategoriji nad 50 let najboljšo igro pokazal Andrej Kmetič, član NTK Bela krajina.

Na koncu turnirja je organizator pripravil tudi dvoboj zmagovalcev iz obeh finalnih A skupin. Naziv šampion turnirja je zasluženo osvojil Zoran Turk, ki je s 3:2 premagal Andrijo Bertoneja.

Med člani NTK Bela krajina sta v kategoriji do 50 let najboljšo uvrstitev dosegla Igor Kapš in Andrej Žvab, ki sta v finalni skupini A izpadla v četrtfinalu in tako zasedla končno 5. do 8. mesto.

V finalno skupino A se je uvrstil tudi Matej Weiss, ki se je prebil do osmine finala in zasedel končno 9. do 12. mesto. V isti starostni kategoriji do 50 let je Dejan Kolenac v tolažilni skupini B osvojil 5. do 8. mesto (skupno med 17. in 20. mestom), medtem ko je Jani Majerle zasedel 9. do 15. mesto (skupno med 21. in 27. mestom).

V kategoriji nad 50 let se je Tomaž Pezdirc v finalni skupini A v četrtfinalu v belokranjskem obračunu pomeril z Metličanom Borisom Govednikom in izgubil z 2:3 ter tako osvojil 5. do 6. mesto.

V tolažilni skupini B so bili gledalci zopet priča belokranjskemu obračunu, saj je Andrej Kmetič v finalu meril moči z Nikom Badovincem iz Metlike ter zasluženo zmagal z rezultatom 3:0. S tem je osvojil 7. mesto v skupnem seštevku, medtem ko je Jože Rus zasedel 5. do 6. mesto (skupno med 11. in 12. mestom).

Vir: NTK Bela krajina

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj