Na vsebino

Nastasja Koca na poti med elito

Slovenska nadarjena muay thai borka Nastasja Koca je na mednarodnih tečajih IFMA pokazala neverjetne spretnosti z dvema zlatima odličjema na večjih prireditvah IFMA. Mladinsko svetovno prvenstvo v Muaythaiju 2019 je postalo prav posebno leto za Nastasjo in Slovenijo, saj je osvojila zlato medaljo za svojo državo, kar je posebno darilo vsem slovenskim borcem.

Leto pred tem, ko je v Pragi zmagala Slovenija v kategoriji 16-17 let je Nastasja osvojila zlato na evropskem prvenstvu v Muaythaiju. Zdi se, da bo imel svet novo vznemirljivo rivalstvo, saj so tako v Pragi kot v Bangkoku gledalci videli slovensko-poljski finale, v obeh finalih pa sta bili nasprotnici Nastasja Koca in Nikola Blakala. Nastasja je bila obakrat zmagovalka dvoboja.

Ker bo Nastasja letos dopolnila 18 let to pomeni, da se pridružuje svetu Elite muaythai in Slovenija dobi odlično športnico, kibo zastopala našo državo in zastavo. Nastasja je v svojih bojih pokazala neverjetno tehniko in moč, za trenutno IFMA pa bo to zagotovo zanimiva izkušnja.

Evropa se veseli vstopa talentirane borke v kroge najboljših športnikov in prvakov.

Vir: Evropska Muaythai Zveza

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj