Na vsebino

Nepozaben vikend v Delnicah in ubranitev naziva Kralja Generator Snowa

Drugi dan Generator Snowa je namenjen tekačem. Kot sem že pisal, jaz teka nisem prakticiral že lep čas tako, da druge taktike, kakor ponovno "do dile" ni bilo v planu. Takoj po startu sem prevzel pobudo (na polno, itak), ker taktiziranje s tempom mi ni dišalo, saj nisem imel niti najmanjšega občutka koliko in kaj bom sploh lahko spravil iz nog. V parku me pozdravi včerajšnji ostanek spidvej vložka, da ne bi slučajno pozabil po kaj sem prišel.
Takoj po začetku prvega pravega vzpona me lahkotno prehiti kasnejši zmagovalec teka. Ne popuščam in sledim na razdalji 10-15 sekund skoraj do konca prvega kroga, nakar se moje noge v ponovnem vzpenjanju niso več obnašale kakor v prvem. “ Še dolgo so zdržale si mislim” in na vzponih čisto malo popustim. Kaj se dogaja za mano me ni zanimalo, ker sva se zasledovalcev otresla takoj na prvem daljšem spustu. Kljub temu, da tekmovalec pred mano ni bil tisti, ki me je sledil na MTB , nisem hotel popustiti in sem hotel priti v cilj v času razlike, ki sem jo pridelal dan prej. Tako sem zadnja dva km in pol začel kurit še zadnje rezerve in rezultat je bil viden malo pred koncem zadnjega spusta, ko sem vodilnega videl na nasprotni strani parka. Dobrih 50 sekund zadaj sem bil, se pravi imam za zadnjih 800 metrov skoraj enkrat toliko rezerve. Malo spustim tempo, ampak samo nekaj sekund, da sem res globoko zadihal in pospešil nazaj, ker počasnejšega koraka kakor na polno enostavno nisem mogel, želel še najmanj pa hotel kontrolirat. Drugi v cilju v okvrju želenega zaostanka in ... ubranitev naziva Generator Snowa.

Ne smem pozabit, danes so bili ob progi, poleg ostalih, tudi “moji” navijači. Hvala tudi vsem, ki ste me spremljali na fb in msg. Vsaka vaša beseda je bila dodatna energija.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj