Na vsebino

Nogomet - Bloki : Postaja

Po več kot 40 letih se je nadaljevala nogometna tekma, ki je bila prekinjena zaradi vdora razjarjenih navijačev na igrišče. Bloki proti Postaji! Večni derbi, poln čustev in naboja.

Šalo na stran.

Konec sedemdesetih in v začetku osemdesetih let prejšnjega stoletja, ko so bloki na Čardaku rasli eden za drugim, se je ustanovila tudi nogometna ekipa Bloki, ki jo poznamo še pod imeni Čardak, Cankarjeva … Fanti, osnovnošolci, so si sami urejali nogometna igrišča, na katere so vabili tudi svoje sovrstnike s sosednjih ulic in naselij. Ena od ekip, s katero so se redno srečevali, je bila tudi Postaja.

40 let je trajalo, da je arbitražna komisija pri UEFI končno odločila, da se prekinjena tekma nadaljuje. Izbrali so nevtralno igrišče v Tribučah, kjer so imeli odlične pogoje tudi za t.i. “tretji polčas”. Razburljiva tekma se je končala z rezultatom 1:0 za Postajo. Ker se je z enakim rezultatom, samo v korist Blokov končal tudi dvoboj pred 40 leti, je tako na vrsti še naslednja tekma.

Upajmo, da prej kot po 40 letih!

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj