Na vsebino

Pohod PD Metlika v neznano

V soboto smo se metliški planinci zbrali že ob 6. uri zjutraj na avtobusni postaji Metlika. Kam gremo pa je vedel samo naš vodnik pohoda Jože Kozjan. V smeri proti Ljubljani smo imeli celo izpit, ko je vsak poskušal ugotoviti naš cilj in njegovo nadmorsko višino.

Na avtobusu je vladalo prešerno vzdušje in kljub temu, da smo za naš načrtovani podvig izvedeli šele pet minut pred izstopom iz avtobusa, smo bili vsi dobre volje in v pričakovanju lepega dne, ki se je nakazoval s prvimi jutranjimi sončnimi žarki.

Iz avtobusa smo izstopili v Čemšeniku, kjer nam je Jože na zanimiv način predstavil kraj, predvideno pot vzpona in naš cilj 1204 m visok Črni vrh nad Čemšeniško planino. Polni energije smo zagrizli v strmi klanec in vso pot občudovali neskončno število telohov. Po dobri uri garanja nas je pri Planinskem domu dr. Franca Goloba na Čemšeniški planini pričakalo sicer nekaj vetra, vendar tudi toplo sonce. Časa za počitek ni bilo veliko, smo si ga pa privoščili ob povratku iz 15 minut oddaljenega Črnega vrha, ki nam zaradi poraščenosti ni ponujal razgleda, vseeno pa je bila osvojitev vrha priložnost za skupno fotografijo. Ob povratku v kočo smo si tako privoščili zasluženo okrepčilo in se naužili neskončnih razgledov po Zasavskem hribovju; na desno Zasavska Sveta gora, na levo Kum in v daljavi vse do Gorjancev.

Tudi pot v dolino je bila zanimiva, saj smo vseskozi hodili po lepo vzdrževani markirani poti, med stoletnimi drevesi in telohi, zraven pa v daljavi občudovali od leve; Krvavec, osrednji del Kamniško Savinjskih Alp, Raduho, Uršljo goro in v bližini Menino planino. Avtobus nas je čakal pri znani pekarni krofov v Trojanah, kjer pa smo si pred odhodom vzeli še nekaj časa za zasluženo okrepčilo in se posladkali s trojanskimi krofi.

Na avtobusu so bili tisti, ki so uganili cilj ali nadmorsko višino cilja, deležni lepih nagrad, pa tudi preostali pohodniki niso ostali praznih rok. Našemu vodniku Jožetu moramo priznati, da se je izjemno izkazal z organizacijo, najbolj pa nas veseli, da se je pohoda udeležilo veliko število mladih planincev. Se že veselimo naslednjih skupnih pohodov!

Vir: PD Metlika

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj