Na vsebino

Rudi Požeg Vancaš želi biti bližje domu

Foto: FC Tobol
Foto: FC Tobol

Z včerajšnjim dnem se je kratka avantura Rudija Požega Vancaša v dresu kazahstanskega prvaka FK Tobol iztekla. Belokranjec se je namreč odločil, da kariere v Kazahstanu ne bo nadaljeval. V mesto Kostanaj ob reki Tobol na severu Kazahstana se je zatekel potem, ko je moral kot član ukrajinskega Černomorca, po začetku vojne naglo zapustiti državo.

"Ta odločitev je bila težka, posebej, ker so pred vrati kvalifikacije za ligo prvakov. Tobol me je sprejel v težkem trenutku, dal mi je možnost treningov, da sem se vrnil v formo in sem lahko igral v pozitivnem okolju. To mi veliko pomeni," je ob slovesu dejal nekdanji nogometaš Maribora, Celja in Domžal.

28-letni vezist se je odločil, da si nove priložnosti poišče bližje domu, saj bo kmalu prvič postal očka, zato si želi vsaj nekaj časa preživeti z družino. "Na žalost bi bilo to v tem trenutku v Kostanaju nemogoče. Vendar so v klubu razumeli mojo situacijo in želje. S strani kluba je bilo vedno vse korektno in profesionalno, kar je dodatno otežilo slovo," je še za spletno stran kluba povedal Požeg Vancaš, ki je za Tobol odigral šest tekem in dosegel en gol.

Vir: Nogomania
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj