Na vsebino

Selekcije NK Kolpa uspešno zaključile jesenski del sezone 2017/2018

Vseh 8 delujočih tekmovalnih selekcij Športnega društva Nogometni klub Kolpa je prvih dveh tednih novembra zaključilo z uradnimi tekmovanji.

Od začetka priprav na sezono 2017/2018, ki so se začele v začetku avgusta 2017 do srede novembra so selekcije NK Kolpa nastopale v naslednjih tekmovanjih:
Selekcija cicibanov U-8 (igralci letnika 2010 in mlajši) je v okviru Medobčinske nogometne zveze Ljubljana (MNZ LJ) odigrala 4 turnirje po sistemu 4 : 4 v skupini 1 z ekipami NK Krka, ŠD Tian in NŠ Bela krajina A, ravno tako je na štirih istovrstnih turnirjih v konkurenci NK Kočevje, NŠ Bela krajina in NK Krka v skupini 6 sodelovala selekcija cicibanov U-9 (letnik 2009 in mlajši); obe navedeni selekciji je uspešno vodil Dejan Kolenac.

Selekcija cicibanov U-11, sestavljena iz igralcev letnikov 2008 in 2007 pod vodstvom Elvirja Džemića, je v konkurenci klubov kot so NK Domžale, NK Ivančna Gorica, NK Kočevje, NK Brinje Grosuplje, NK Krim Rolljet in NK Arne Tabor 69 odigrala 7 krogov v skupini 2 po sistemu 6+1, kjer nastopajo klubi, ki imajo v tekmovanje prijavljeni dve ekipi (A in B).

Selekcija mlajših dečkov U-12 (letnik 2006) je v konkurenci 11 klubov (med ostalim NK Olimpija Ljubljana B, NK Mirna, NK Svoboda LJ, itn.) v okviru skupine 2 s tekmo manj na 5. mestu lestvice. Trije igralci selekcije U-12 so se redno udeleževali tudi treningov regijskega centra MNZ Ljubljana za letnike 2006. Ekipo U-12 je vodil Vojko Spudić.

Najvišje na lestvicah MNZ Ljubljana se je jeseni 2017 povzpela naša selekcija mlajših dečkov U-13 (letnik 2005) ki v 2. ligi za mlajše dečke pred nadaljevanjem sezone v konkurenci 12 ekip zaseda odlično 3. mesto z možnostjo napredovanja v 1. ligo v sezoni 2018/2019. V konkurenci mlajših dečkov se kar 5 igralcev našega kluba letnika 2005 redno udeležuje treningov v ljubljanskem MNZ regijskem centru, eden med njimi, Juri Popovič, pa redno igra na tekmah ljubljanske MNZ reprezentance. Najuspešnejšo selekcijo jeseni 2017 je treniral in vodil Andrej Štricelj.

Zaradi pomanjkanja igralcev letnikov 2003 in 2004 v letošnji sezoni NK Kolpa ni prijavila ekipe starejših dečkov U-15, so pa zato zelo solidno v 1. skupni ligi U-17 (letnika 2001 in 2002) in U-19 (letnika 1999 in 2000) nastopali kadeti in mladinci. Tako kadeti U-17 kot mladinci U-19, oboji vodeni s strani trenerja Josipa Babića, na svojih lestvicah po 10. krogih v družbi 13 klubov (NK Arne Tabor 69, NK Zagorje, NK Dren-Vrhnika, NK Mengo, itn.) zasedajo 6. mesto (mladinci imajo eno tekmo manj), kar jih na skupni lestvici uvršča na 7. mesto, ki je le 5 točk oddaljeno od 3. pozicije. Poleg tega pa si na lestvici strelcev igralec mladinske selekcije NK Kolpa Jure Hudelja s 13 doseženimi zadetki deli najvišjo stopničko, medtem ko je Matjaž Črnič v kadetski konkurenci s 7 goli po jesenskem delu zasedel 4. mesto.

V klubu je bilo tekom jesenskega dela sezone 2017/2018 poskrbljeno tudi za treniranje vratarjev za vse mlajše selekcije, ki je potekalo pod vodstvom Branka Pezdirca.
Člansko moštvo NK Kolpa je po 14. krogih med 14 klubi v 3. SNL Center pod taktirko trenerja Branka Vrščaja pristalo na zelo solidnem 8. mestu. Reorganizaciji, ki sledita v sezonama 2018/2019 (liga se v prvi fazi manjša na po 10 klubov v 4 tretjih ligah) in 2019/2020 (v drugi fazi se bosta oblikovali 2 državni tretji ligi s po 14 klubi) naše člansko moštvo uspešno kljubuje, kajti mesto na katerem se trenutno nahaja zadostuje za igranje v tretjeligaški konkurenci tudi v naslednji sezoni. Delovanje kluba na čelu s predsednikom Andrejem Jerino in upravnim odborom bo v nadaljevanju sezone kar najbolj usmerjeno v podporo in zagotavljanje pogojev za s strani javnosti pričakovano izpolnitev zastavljenega cilja. V klubu ne dvomimo, da se ob širši skupni podpori lokalne skupnosti in regije ta športni cilj ne bi dalo doseči.

Med velika pričakovanja našega društva, ki bi prav gotovo izboljšala pogoje za dosego višjih ciljev Nogometnega kluba Kolpa, postavila nove mejnike v smislu dviga kvalitete našega dela in omogočila športni in siceršnji razvoj v domačem kraju, je prav gotovo izgradnja nogometnega igrišča v občinskem središču, kar bi pomenilo nov zagon ne le na področju športa, temveč tudi v drugih družbenih dejavnostih.

Na ta način bi prav gotovo veliko lažje uveljavili tudi na novo začrtano vizijo kluba po kateri si bo »NK Kolpa prizadeval postati kakovosten, prepoznaven in edinstven nogometni klub, z dejavnostmi na igrišču in zunaj igrišča pa bo gradil na vrednotah poštenega in odgovornega dela, spodbujal zdrav zmagovalni duh v zdravem telesu, prijateljstvo, solidarnost in spoštovanje«.

V obdobju od novembra 2017 do marca 2018 bo v telovadnicah osnovnih šol Metlika, Podzemelj in Semič NK Kolpa organiziral že tradicionalno, 12. po vrsti, Zimsko nogometno šolo (ZNŠ), ki jo bodo vodili mladi mentorji, sicer igralci našega kluba. Po podatkih s katerimi razpolagamo je za letošnjo šolo nogometa NK Kolpa zanimanje izredno, kajti na vseh treh šolah skupaj je prijavljenih okrog 90 otrok.

Vir: ŠD NK Kolpa
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj