Na vsebino

Sofia zlata, Lorena in Swen srebrna na SP v karateju v Bratislavi

Včeraj je Bratislavi potekal 2. dan tekmovanja svetovnega prvenstva, kjer so nastopali otroci od najmlajših do kadetov in mladincev.

Nastopalo je 11 tekmovalcev, vsak v svoji starostni kategoriji v katah posamezno. Najbolje sta se odrezali Sofia Milčinović Skalska in Lorena Horn, ki sta v kategoriji najmlajših do 7 let osvojili zlato in srebrno medaljo!

Swen Horn je nastopal v kategoriji dečkov 12 let, kjer je imel 32 sotekmovalcev. Po prvem in drugem krogu je bil prepričljivo na prvem mestu, v tretjem krogu pa je z 0,1 točke slabšo oceno sodnikov zasedel odlično 2. mesto in s tem postal podprvak sveta v svoji kategoriji.

Izjemno dobro in odlično sta nastopala tudi Jakob Krašna in Ester Horn, saj sta oba zasedla nehvaležno 4. mesto in za las izgubila preboj na stopničke.

V neverjetni, največji konkurenci na tekmovanju je nastopal Michel Horn med kadeti, kjer je bilo kar 67 sotekmovalcev. Po prvem krogu je v drugega prestopilo samo 12 najboljših, med katerimi je bil tudi Michel. Na koncu je zasedel odlično 7. mesto, finale, v katere je šlo 6 tekmovalcev, pa za las izgubil.

Odlično 7. mesto, sta na tekmovanju dosegla tudi Žiga Luštek med delki 12 let in Ema Krašna med deklicami 10 let.

Danes nas čakajo nastopi prav posebnih karateistov. Tistih, ki so nam zelo v ponos, otrok s posebnimi potrebami.

Vir: Karate klub Črnomelj
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj