Na vsebino

Športne igre belokranjskih vrtcev z Janijem Brajkovičem

Veseli smo, da smo po nekaj letnem premoru zopet lahko organizirali otroške športne igre belokranjskih vrtcev. Odvile so se v četrtek, 25. maja. Gibanje otrok in vzbujanje veselja do športa sta dva poglavitna cilja, ki ga zasledujemo v predšolskem obdobju.

Iger so se udeležili predšolski otroci Vrtca Otona Župančiča Črnomelj, Vrtec Sonček Semič, Enota vrtca OŠ Dragatuš, Enota vrtca Vinica ter otroci skupin Ježki, Palčki in Gasilci Otroškega vrtca Metlika.

Otroci so se pomerili v petih različnih igrah, ki so zasnovane tako, da skozi igro otroci urijo različne gibalne veščine. Najbolj pomembno je, da se pri tem zabavajo. Zelo pomemben element iger so navijači s transparenti in močnimi glasovi.

Prireditev je potekala na športnem igrišču pri OŠ Metlika. Pred pričetkom je vse prisotne pozdravil ravnatelj vrtca Branko Ambrožič. Program je povezovala vzgojiteljica vrtca Martina Nemanič.

Strokovni delavci se vseskozi trudimo otrokom vzbuditi veselje do gibanja, osveščamo o pomenu gibanja, ki se nadaljuje v odrasli dobi. Kot navdih mladim smo medse povabili vrhunskega športnika ter prvega slovenskega svetovnega prvaka v kolesarstvu, Janija Brajkoviča. Jani prihaja iz Metlike in obiskoval je takratni program vrtca Mala šola. Otrokom je predstavil opremo, kolo ter malce orisal pot, ki je potrebna za dosego vrhunskih rezultatov. Vse pa se začne že v najzgodnejših letih. Za konec ga je s toplim pozdravom presenetila njegova takratna vzgojiteljica Olga Ivanetič.

Program je popestrila vrtčevska plesna skupina, pod vodstvom vzgojiteljice Mojce Fir.

Igre niso bile organizirane v tekmovalnem duhu, ampak se trudimo zasledovati slogan “Pomembno je sodelovati in ne zmagati”. Ob koncu so bili vsi udeleženci zmagovalci. Prejeli so medalje in priznanja za sodelovanje. Igre imajo svojo zastavo ter prehoden pokal, ki ga prejme organizator iger v naslednjem letu.

Se že veselimo naslednjih iger v Vrtcu Otona Župančiča v Črnomlju.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj