Na vsebino

Športni dan in srečanje podružničnih šol

Na sončen petek, 4. 10. 2019, smo na PŠ Suhor organizirali športni dan za vse podružnične šole v Beli krajini.

To je bilo prvo tovrstno srečanje. Vsi smo bili prijetno vznemirjeni, ko so pršli avtobusi učencev, katere smo najprej povabili na ogled naše šole. Nato smo se zbrali na igrišču pri suhorski šoli in skupaj imeli malico ter poizkusili še ostale dobrote, ki so jih pripravile pridne roke suhorskih gospodinj. Sledil je krajši kulturni program, na katerem smo se predstavile vse štiri podružnice: Adlešiči, Griblje, Štrekljevec in Suhor. Zatem smo se v spremstvu policistov odpravili proti gozdu. Na poti sta nas pričakala lovca Anton Draginc in Tone Malenšek. Povedala sta nam, kako se moramo obnašati v gozdu, da ne vznemirjamo živali in predstavila živali, ki jih lahko srečamo v naših gozdovih. Pot smo nadaljevali po gozdni poti ter nabrali različne sadove narave. Na igrišču v Kokošcu nas je z dišečim pečenim kostanjem pričakalo nekaj staršev, babic in dedkov. Na zelenici igrišča so potekale igre z žogo, ob igrišču pa različne igre in lepo je bilo opazovati nasmejane otroške obraze. Pozdraviti so nas prišle tudi ravnateljice OŠ Loka, OŠ Belokranjskega odreda Semič in OŠ Metlika. Čas je hitro minil in v šolo smo se odpravili polni lepih vtisov in novih poznanstev. Že zdaj se veselimo naslednjega srečanja podružničnih šol.

Seveda pa srečanja ne bi mogli organizirati sami, zato se iskreno zakvaljujemo

PGD Suhor, članicam krožka ročnih del in šole zdravja Suhor za pečene pogače, policistoma Alenu Polaku in Jožetu Sudacu, lovcema, vsem staršem, babicam in dedkom, ki so nam pomagali, da nam bo ta dan še dolgo ostal v lepem spominu.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj