Na vsebino

Svetovno prvenstvo v jadranju na deski

V Liepaji v Latviji se je končalo zahtevno svetovno prvenstvo v jadranju na deski. Za Slovenijo sta tekmovala Toni Vrščaj in Marina Vrščaj iz Črnomlja, Kot trener pa ju je spremljal njun oče Dušan Vrščaj. Na prvenstvu je bilo prek 300 tekmovalcev iz 34 držav. V najmlajši kategoriji (U15) razreda T293, je Marina zasedla 27. mesto. V članski kategoriji (19+) razreda T293Plus je Toni dosegel 5., v skupni razvrstitvi pa 25. mesto.

Za Marino je bil že nastop na prvenstvu na zahtevnem Baltskem morju velik izziv, uspešno končati prvenstvo pa velika vzpodbuda za prehod iz jadralnega razreda Optimist v razred jadranja na deski T293. Toni je na prvenstvo odšel s staro opremo, ki je zdržala do predzadnjega dneva, nato pa je jadro vendarle popustilo in se strgalo. Na srečo zadnji dan zaradi brezvetrja ni bilo tekmovanj.

V spominu bo ostal zahteven val, predvsem pri izhodu na morje, posledično zaradi tega ogromno poškodovane opreme (zlomljene letvice, jamborji, strgana jadra, …).

Za občutek dogajanja na svetovnem prvenstvu vam posredujemo tudi dva video posnetka: 1. dan in 2. dan. Več video posnetkov najdete TUKAJ.

Rezultati: Junior - female (kategorija Marine Vrščaj): TUKAJ

Rezultati: TPlus - male (kategorija Tonija Vrščaja): TUKAJ.

Vir: WSC Črnomelj
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj