Na vsebino

Tekaška delavnica v Črnomlju

V petek pozno popoldne je v organizaciji L-športa v Črnomlju potekala tekaška delavnica pod vodstvom tekaškega trenerja Urbana Praprotnika. Delavnica je bila sestavljena iz teoretičnega in praktičnega dela. V predavalnici je trener najprej predstavil razmišljanje o pomenu teka, njegovih poteh in stranpoteh, potem pa so udeleženci odšli na tek, kjer je vsakega posnel z visokofrekvenčno kamero, da so lahko potem opravili videoanalizo za vsakega tekača posebej.

Preverili so tudi primernost tekaške obutve ter govorili o zakonitostih delovanja telesa pri teku (kaj je dobra tehnika teka, zakaj je takšna in kako jo lahko osvojimo). Urban je tekačem povedal tudi kakšno vlogo imajo mišice pri teku, kako jih je potrebno krepiti in na kak način jih raztezamo.

Gostili so tudi našega ambasadorja teka Tonija Perušiča, ki je tekače dodatno motiviral s svojimi izkušnjami in napotki za naprej, nato pa je še pisateljica Jasmina Kozina Praprotnik opisala novo izdano knjigo BELA DAMA o tekaški legendi Heleni Žigon.

Vir: L-Šport rekreacija
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj