Na vsebino

Tina Šutej je atletinja leta

Tina Šutej s trenerjem Milanom Kranjcem na prireditvi Naj atlet 2022.
Tina Šutej s trenerjem Milanom Kranjcem na prireditvi Naj atlet 2022.

Tina Šutej (Kladivar) in Kristjan Čeh (Ptuj) sta po pričakovanju najboljša slovenska atleta leta 2022. Šutej je dobila 321 točk in bila pred finalistko na SP na 800 m Anito Horvat (Velenje, 158), tretja je bila finalistka EP v skoku v višino Lia Apostolovski (Mass, 97).

Naj trener je Milan Kranjc, ki vadi Šutejevo, prvi klub je Mass Ljubljana, najboljši organizator pa Krka Novo mesto.

Šutej je bila bronasta na EP in tudi na dvoranskem SP marca v Beogradu, četrta na SP v Oregonu ter tretja v seštevku diamantne lige.

Tina Šutej je napovedala, da bo imela dva velika cilja v naslednji sezoni, ko bo od 2. do 5. marca dvoransko EP v Istanbulu, ter od 19. do 27. avgusta na SP v Budimpešti.

»Obe tekmi sta zame pomembni, tudi drugih večjih ne bom izpuščala. S pripravami na novo tekmovalno obdobje sem že začela. Po prejšnji je sledil enomesečni premor, v katerem se je umirila tudi poškodba tetive. Optimistično stopam v novo obdobje. Zelo sem zadovoljna tudi z letošnjo sezono, v kateri sem nanizala vrhunske izide in krona je tudi današnja nagrada,« je Tina Šutej povedala na prireditvi v Ljubljani, poimenovani Diamantna noč.

Čeh in Tina Šutej sta prejela še zlati plaketi za dobitnike medalj na OI in svetovnih prvenstvih, bronasti plaketi za medalje na svetovnih in evropskih prvenstvih v mladinski kategoriji pa so prejeli trije.

Vir: STA, foto: Peter Kastelic / AZS

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj