Na vsebino

Tina Šutej z mislimi že na EP

Foto: Anže Malovrh/STA
Foto: Anže Malovrh/STA

Slovenska rekorderka Tina Šutej po četrtem mestu v finalu skoka s palico na svetovnem prvenstvu v atletiki v Eugenu, ko je preskočila 4,70 m, ni skrivala razočaranja. Kljub temu, da je močno popravila vtis s kvalifikacij, je bila še drugič v tem ameriškem mestu razočarana. »Zagotovo sem slabe volje. Želela sem si kolajno, a so bila tri dekleta boljša od mene. Razočarana sem, a bila sem najboljša Evropejka. Čez mesec dni je evropsko prvenstvo v Nemčiji in upam, da bo tam bolje,« je finalni nastop za STA ocenila Tina Šutej.

Šutejeva bi za odličje morala skočiti državni rekord. Ta znaša 4,76 m, ki ga je dosegla 11. septembra lani v Ljubljani. »Nastopila bi lahko bolje. Bilo je solidno, dosegla sem svoj drugi izid poletne sezone, a 4,80 m bi lahko preskočila. Malo preveč energije sem izgubila na začetnih višinah. Zaradi slabših kvalifikacij sem nastopila prej, kot bi sicer tekmovala. Imela sem še nekaj poprav potem na tretji višini, na 4,80 m tudi nisem naredila tekočega skoka. Veseliti se moram, ker sem nastopila veliko bolje kot v kvalifikacijah. Imam še veliko tekem v sezoni, tetiva je tudi dobro,« je dodala Šutejeva.

Letvico na 4,30 m je v finalu zmogla v prvem skoku, tako kot tudi drugo višino na 4,45 m. Tretja višina je bila na 4,60 m, tu se je Šutejevi prvič zalomilo in tudi drugič ni bila uspešna. Na 4,70 m je bila prek letvice že prvič, kar ji je uspelo kot tretji po vrsti. Višino 4,80 m je nato Ljubljančanka, ki ima korenine v Poljanski dolini ob Kolpi, trikrat podrla, kar je na koncu zadostovalo za nehvaležno četrto mesto.

»Kar malo so nas dražili z odličji, ki so jih mimo prinesli ob skakališče že med tekmo, posebej, ko sem videla, da sem četrta,« je še povedala Šutejeva.

Šutejeva je pred SP 26. junija na državnem prvenstvu v Velenju s 4,72 m prešla na tretje mesto po izidih sezone na svetu.

Na SP je tudi zato prišla v vlogi favoritinje za zmagovalni oder, imela pa je tudi lepo serijo visokih mednarodnih uvrstitev na največjih mitingih. Šutejeva je uspešno tekmovala tudi pozimi. Bronasta je bila na dvoranskem SP, lani je na dvoranskem EP Poljskem osvojila srebro.

Ker tekmovalci na SP stanujejo v študentskem naselju univerze Oregon, je podoživela tudi čas študija v ZDA pred desetletjem. Tako je niso motile niti visoke temperature v sobah, ki brez ustreznih klimatskih naprav motijo spanec številnim. »Tu sem zelo dobro spala,« je zatrdila.

Vir: STA

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj