Na vsebino

Toni Vrščaj gre na svetovno prvenstvo v Franciji

Po uspešnih pripravah v jadranju na deski razreda T293Plus na polotoku Pelješac se Toni Vrščaj (WSC Črnomelj) odpravlja na svetovno prvenstvo v Franciji, kjer bo naskakoval uvrstitev v deseterico.

Prvenstvo se prične 15. juilja v Bretaniji v Saint Pierre Quiberonu, zaključi se 20. julija.

V razredu T293Plus, ki je tudi mladinska olimpijska disciplina se bodo v kategoriji U19 odvijale tudi kvalifikacije za MOI v Buenos Airesu 2018. Spomnimo se, da se je Toniju na prejšnjih MOI 2014 v Nanjingu na Kitajskem uspelo zavihteti na 10. mesto. Tokrat pa Toni tekmuje že v članski kategoriji.

Kot kaže se v WSC Črnomelj prebuja tudi dekliški del ekipe, saj se je Toniju na pripravah na Pelješcu pridružila tudi njegova dvanajstletna sestra Marina z jadrom 5.8m2 (U15) in vsakodnevno izpopolnjevala vaje na kopnem in na morju.

Link prvenstva TUKAJ.

Po svetovnem prvenstvu v Franciji sledi kratek odmor, nato pa že priprave za svetovno člansko prvenstvo v jadralnem razredu Laser Radial na Nizozemskem v mestu Medemblik, ki bo trajalo od 19. do 26. avgusta. Udeležila se ga bosta Maks in Toni Vrščaj, ki bosta še prej opravila priprave na polotoku Pelješac.

Link prvenstva TUKAJ.

Vir: WSC Črnomelj
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj