Na vsebino

Tretji remi za reprezentanco U17, v kateri igra tudi Aljoša Matko

Aljoša Matko
Aljoša Matko

Kadetska izbrana vrsta Slovenije, v kateri je tudi Aljoša Matko iz Črnomlja, je elitni krog kvalifikacij za evropsko prvenstvo zaključila še s tretjim remijem. Varovanci selektorja Dušana Kosiča so za podaljšanje upov na evropsko prvenstvo potrebovali zmago, ki se jim je po 26. minuti in zadetku Žana Celarja nasmihala vse do 74. minute, ko so gostje izenačili z golom rezervista Neil Goldberga.

Elitni krog kvalifikacij za EP U17 2016: SLOVENIJA U17 - IZRAEL U17 1:1 (1:0)

Sodniki: A. Troleis, A. Christiansen (FER), N. Ponsar (BEL).
Strelci: Celar (26.); Goldberg (74.).
Rumeni kartoni: Žgajner.
Rdeči karton: /.

Slovenija: Vidovšek, Hodžić, Drkušić, Žinič, Žgajner, Rorič, Valenčič, Medved (od 51. Matko), Kerin (od 80. Koprivnik), Gnezda Čerin, Celar. Selektor: Dušan Kosič.

Za Slovenijo je včeraj štela zgolj zmaga in tako so se mladi Slovenci tudi podali v tekmo. Prvič so zapretili že v tretji minuti, ko pa je strel Kerina zaustavil izraelski vratar Mregen, Gnezda Čerin pa je v nadaljevanju meril mimo gola. Po obetavnem uvodu so sledile minute brez priložnosti, sredi polčasa pa so zapretili tudi Izraelci. Slovenski branilci so strel Almoga v 18. minuti še blokirali, štiri minute kasneje pa je obetavno priložnosti zapravil Khalaila. Sledil je odličen odgovor Slovencev, ki so v 26. minuti prišli do vodstva, po podaji Gnezde Čerina, ki je zaradi prepovedi igranja izpustil dvoboj s Španijo, je v polno meril Žan Celar, s šestnajstimi zadetki najboljši strelec domačega kadetskega prvenstva. Že omenjeni Gnezda Čerin je imel v 35. minuti priložnost, da podvoji slovensko prednost. Domžalski vezist je že premagal izraelskega Mregena, a je veselje po prostem strelu preprečil okvir gola. Kaj lahko bi bili Slovenci kaznovani za zapravljeno priložnost, a se je v zadnji minuti prvega polčasa po strelu Almoga izkazal vratar Vidovšek. V sodniškem dodatku pa je po kotu Gnezde Čerina poizkušal še Rorič, ki pa je meril premalo natančno.

Izraelski strateg Ophern Fabian je pred nadaljevanjem posegel po dveh menjavah, Nadirja in Khalailo sta zamenjala Goldberg in Butbul. Izraelci so zaigrali bolje, v osmi minuti nadaljevanja pa se je z novim posredovanjem izkazal vratar Vidovšek, ki je tokrat odbil strel Almoga, minuto zatem pa je strel Sharabija zgrešil končni cilj. V 52. minuti je poizkušal tudi Solomon, a se Vidovšek znova ni pustil premagati. Slovenci so prvič v nadaljevanju zapretili v 55. minuti, ko pa Mregen Celarju ni dovolil še drugega zadetka na tekmi. Obetavni napadalec Maribora je poizkušal tudi v 58. minuti, a tokrat meril mimo gola. V naslednji minuti je znova pretil Izrael, meril je rezervist Butbul, a tudi on naletel na dobro postavljenega Vidovška. V zadnjih desetih minutah so se priložnosti vrstile na eni in drugi strani. Izraelci so najprej blokirali strel Matka, v 73. minuti je strel Gnezde Čerina odbil Mregen, predali pa se niso niti Izraelci. Poskus Almoga v isti minuti je bil blokiran, zato pa je žoga pot v slovensko mrežo našla v 74. minuti, ko je v polno meril Goldberg. Še drugi zadetek bi Slovenijo pripeljal na vrh lestvice, saj se je obračun Španije in Belgije zaključil brez zadetkov, a so Izraelci kljub slovenskemu pritisku ter poskusih Gnezde Čerine, Celarja in tudi vratarja Vidovška, ki se je ob koncu preselil pred gol Izraela, ohranili neodločen izid.

Vir: Nogometna zveza Slovenije

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj