Na vsebino

Turnir v namiznem tenisu

NTK Metlika je v okviru občinskega praznika Metlika, organiziral že 12. mednarodni rekreativni turnir v namiznem tenisu – Metlika 2019, ki je potekal včeraj v telovadnici OŠ Metlika. Udeležilo se ga je 40 tekmovalcev iz Slovenije in Hrvaške.

Kot vedno zelo dobro organizirani turnir je potekal na devetih mizah, kjer ga je svečano tudi odprl župan Občine Metlika, Darko Zevnik. Naj omenimo, da je tekmovanje potekalo v dveh starostnih skupinah, in sicer do 50 let in nad 50 let.

Na začetku so se spopadli udeleženci po predskupinah – vsak z vsakim, nato v dvojicah in zatem še v izločilnih skupinah A in B. V skupino A sta se uvrstila prva dva tekmovalca iz predskupine, ostala dva pa v skupino B. Tekmovanje v dvojicah je potekalo v enotni starostni kategoriji, kjer so tekmovalci lahko sami določili dvojice. Najboljšim na turnirju so podelili pokale in medalje.

Zmago v posamični konkurenci do 50 let je z izjemno igro dosegel Zagrebčan Davorin Pongrac, ki je turnir osvojil tudi lani. V kategoriji nad 50 let je zmaga prav tako odšla v Zagreb in sicer Žarku Valentiću. Na koncu je organizator tudi pripravil, da sta se zmagovalca obeh starostnih kategorij pomerila med seboj, kjer je lovoriko najboljšega v Metliki zasluženo osvojil Davorin Pongrac z rezultatom 3:1. Naj omenimo, da oba igralca uporabljata material, oz. t.i. “travo – ang. long pips”.

Med člani NTK Bela krajina so v kategoriji do 50 let najboljšo uvrstitev dosegli Igor Kapš, Andrej Štefanc, Jani Dražumerič in Matej Weiss, ki so se uvrstili v finalno skupino A in izpadli v osmini finala. V skupini nad 50 let je najboljšo igro pokazal izkušeni Tomaž Pezdirc, ki je klonil v četrtfinalu. Pri tem naj omenimo, da je v predskupini premagal favoriziranega Draga Femberja.

Ostali člani, ki so vihteli loparje so bili še Jani Težak, Kristjan Rožmarin, Antonija Bahor in Andrej Kmetič.

Rezultate in več fotografij najdete na spletni strani organizatorja (klik na vir spodaj).

Vir: NTK Bela krajina

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj