Na vsebino

Uspešne na evropskem prvenstvu v twirlingu

V občini Črnomelj smo zaključili četrto sezono treningov twirlinga. Od prvotne skupine osmih deklet, ki so začele trenirati v Črnomlju, tako danes v Beli krajini trenira že več kot osemdeset deklet različnih starostnih skupin.

Dekleta so pridna in zelo uspešno napredujejo v tej disciplini, ki je tudi tekmovalna. Tako so se v sezoni 2018/19 punce udeležile državnega tekmovanja (polfinale in finale) ter tekmovanja Slovenija Open, kjer so dosegle odlične rezultate. Posebej pa se lahko pohvalimo z odličnimi rezultati najstarejših deklet, saj so si z njimi prislužile vstopnico na evropsko tekmovanje.

Pod organizacijo in strokovnim vodstvom Twirling zveze Slovenije je od 5. do 7. julija v Ljutomeru potekalo evropsko tekmovanje evropske twirling zveze EFBT, kjer so se pomerili tekmovalci iz Slovenije, Irske, Katalonije, Hrvaške, Francije in Romunije. Ob močni konkurenci se je številnim članom slovenske twirling reprezentance uspelo prebiti v finale in doseči izredno lepe uvrstitve. V skupnem izkupičku kolajn je tako 6 bronastih, 2 srebrni in 1 zlata, v skupnem številu točk držav pa si je Slovenija priborila pokal za 2. mesto.

Temu pokalu so točke prispevala tudi naša dekleta in sicer:

  • Maja Grabrijan (freestyle) z 12. mestom,
  • Maja Grabrijan in Laura Grabrijan (par) s 7. mestom ter
  • Maja Grabrijan, Laura Grabrijan, Taja Kozan, Urška Kmetič, Tinkara Kmetič in Lea Lalič (skupina) z 8. mestom.

Uspeh na omenjenih tekmovanjih je poleg veselja do treniranja in trdega dela, zagotovo velika spodbuda in motivacija tekmovalkam tudi za nadaljnje delo.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj