Na vsebino

USPEŠNO ZAKLJUČEN ŠAHOVSKI FESTIVAL NA BLEDU

19. in 20. marca je na Bledu vladala šahovska evforija. Na močnem šahovskem turnirju so se za lepe nagrade potegovali šahovski velemojstri, mojstri in ljubitelji šaha iz različnih držav: Avstrije, Nemčije, Hrvaške, Srbije, Bosne in Herzegovine, Bolgarije, Kazakhstana in Združenih držav Amerike. Dogodek je v organizaciji Šahovskega kluba Ljubljana, ŠD Caissa in ob podpori Turizma Bled potekal v veliki dvorani Grand Hotela Toplice, ki se lahko pohvali z najlepšim razgledom na jezero. Ta razgled so pred leti že občudovali tudi najboljši svetovni šahisti: Aljehin, Talj, Vidmar, Khalifman, Kasparov, Karpov, sestre Polagr in številni drugi, ki so igrali na turnirju kandidatov, blejskih festivalih v klasičnem tempu igranja ter šahovski olimpiadi.

In zakaj je to na naši spletni strani?

Ker je predsednica organizacijskega odbora Šahovskega festivala na Bledu oziroma snovalka, glavna organizatorka turnirja šahovska velemojstrica, Belokranjka - Darja Kapš. Kot ambasadorka šaha se trudi organizirati šah na najvišji ravni in letos se je odločila obuditi Bled, ki je prestolnica slovenskega šaha, vendar se na Bledu od šahovske olimpiade dalje ni dogajalo nič. Na svečani otvoritvi je nastopila tudi belokranjska skupina Polanski odmev. Za udeležence turnirja so pevke s seboj prinesle tudi zaščiteno belokranjsko pogačo. Kot ponosna Belokranjka promovira tudi svoje domače kraje.

Več podatkov o turnirju in pa rezuiltate najdete v priponki.

Priponke

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj