Na vsebino

Ustanovljen je belokranjski tekaški klub

V petek zvečer je bilo v metliškem hotelu Bela krajina ustanovljeno Tekaško društvo Bela krajina. Na pobudo Željka Goleša so se zainteresirani dobili na ustanovnem zboru in za predsednico imenovali Željko Janjac, Tino Leščanec za tajnico, v upravnem odboru pa so Željko Goleš, Janez Mavretič, Ciril Totter in Andrej Pezdirc.

Namen društva je povezovanje vseh, ki se rekreirajo in gojijo zdrav način življenja, kot tudi organiziranje strokovnih predavanj z namenom ozaveščanja širše javnosti o zdravem načinu življenja. Že na ustanovnem zboru pa so imeli predavanje o teku na smučeh, saj je v statutu društva zajeta tudi ta panoga. Predaval je Tihomir Skoliber iz Metlike, ki je tudi aktiven kolesar in eden od prvih članov novoustanovljenega tekaškega društva.

Obenem vabijo vse, ki bi se želeli društvu pridružiti, da jim pošljejo izpolnjeno prijavnico (v prilogi), Vabijo vas tudi na prvi Božičkov tek v Beli krajini, ki bo v sredo, 23. decembra ob 18. uri s štartom pred metliškim gradom. Edini pogoj je, da imate rdečo Božičkovo kapo.

Priponke

Vir: Andrej Pezdirc

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj