Na vsebino

Veronikin pokal 2022 - tekma s točkami za lokostrelsko svetovno rang lestvico

Od 6. - 8 maja 2022 je v Kamniku potekala mednarodna tekma na kateri je tekmovalo 146 lokostrelcev in 96 lokostrelk, skupno 242 tekmovalcev v dveh slogih (ukrivljeni lok, sestavljeni lok) in treh starostnih kategorijah (do 18 let, do 21 let in do 50 let) iz 25 držav.

Tekme so se udeležil 4 tekmovalci ukrivljenega loka iz Lokostrelskega kluba Paradoks, v spremstvu klubske trenerke Lili Grahek. Brane Vardič pa je bil del sodniške ekipe na tekmi.

Mlajši od 18 let: Anej Bahor in Matic Wolf.

Mlajše od 21 let: Žana Pintarič.

Članice: Urška Čavič v sklopu slovenske reprezentance, nastopila je tudi ekipno-reprezentančna ekipa z Ano Umer in Nino Corel iz LK Ankaran.

V petek 6.5. so se odvijale kvalifikacije v katerih so osvojili:

18. mesto Anej Bahor,

15. mesto Matic Wolf,

8. mesto Urška Čavič,

2. mesto Ženska slovenska ekipa katere del je Urška Čavič in

1. mesto Žana Pintarič in nov zaenkrat še neuraden državni rekord 2x70m.

(Dekleta do 21 let, ukrivljeni lok) 641krogov!

V soboto 7.5. so bili na vrsti izločevalni dvoboji.

- Fantje do 18let UL Anej in Matic. V prvem dvoboju v 1/16 sta fanta žal imela dvoboj eden proti drugemu. Z 2:6 je Anej Bahor moral priznati premoč klubskemu kolegu Maticu Wolfu. Matic Wolf je nato v dvoboju 1/8 izgubil z 0:6 proti drugouvrščenemu v kvalifikacijah in končno Drorom Royem iz Izraela.

- Dekleta do 21 let UL Žana. V 1/8 je Žana imela bye zaradi visoke uvrstitve v kvalifikacijah. V 1/4 je suvereno premagala Slovenko Mio Velkovo 6:0. V 1/2 je morala priznati premoč Didych Orysiji iz Ukrajine z 2:6, ki je končno osvojila 1.mesto. V finalu za bron je zopet suvereno 6:0 premagala Sydney Golob iz Avstrije.

- Članice Urška Čavič je v 1/16 premagala Marin Anito Hilmarsdottir iz Islandije 6:0. V 1/8 6:2 Jindrisko Vaneckovo iz Češke. V 1/4 6:4 v kvalifikacijah prvouvrčeno Marie Horackovo tudi iz Češke. V 1/2 pa je morala z 2:6 priznati premoč Elisabeth Straka iz Avstrije.

- Ženska ekipa UL Slovenke (urška čavič, Ana Umer in Nina Corel). V 1/4 so dekleta imela bye. V 1/2 so z 5:4 premagala ekipo Velike Britanije in se uvrstila v finale.

Končna uvrstitev:

3. mesto Žana Pintarič,

9. mesto Matic Wolf in

17. mesto Anej Bahor.

V nedeljo 8.5. se je odvijalo le finale za člane in članice individualno in ekipno.

Ekipno si je Urška skupaj z reprezentančnima kolegicama (Ano in Nino) pristreljala 1. mesto.

Individualno: 4. mesto. Urška Čavič je v vetrovnem vremenu v finalu, žal, morala priznati premoč Wendy Van Der Zanden iz Nizozemske z 1:7.

Po tej tekmi se je Urška povzpela na 79. mesto na lokostrelski svetovni rang lestvici za ženske ukrivljeni lok- tarčno lokostrelstvo in je trenutno najvišje uvrščena Slovenka.

Vir: LK Paradoks
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj