Na vsebino

Veteran Brajkovič na dirki slovenskih kolesarskih zvezd

Na Ptuju se bo jutri začela 27. kolesarska Dirka po Sloveniji. Kolesarje čaka pet etap in dobrih 800 km cest. Na štartu bo skupno 140 kolesarjev, štiri ekipe svetovne serije, skupaj pa 19 ekip in reprezentanca Slovenije, za katero bo nastopil tudi Belokranjec Jani Brajkovič, ki je slovenski krog zmagal leta 2012.

Brajkovič, ki od lanske Dirke po Furlaniji - Julijski krajini ni več nastopal na Ucijevih dirkah, saj pri 37-ih letih ni dobil mesta v kateri od ekip, tokrat nastopa za reprezentanco Slovenije in ni brez možnosti za soliden rezultat. Lani je bil na obeh državnih prvenstvih četrti, pa šesti na Dirki po Madžarski, uvrstil se je v slovensko reprezentanco za svetovno prvenstvo in v Furlaniji - Julijski krajini zaključil sezono na 8. mestu. Izkušeni Belokranjec še vedno trdo trenira, nekajkrat je zavrtel pedale v tekmovalnem ritmu tudi na lokalnih dirkah v Dubaju.

»Brajkovič, ki se poslavlja, je izjemno zagnan, zelo veliko je treniral, zanj to ne bo le udeležba, vidim ga v prvi deseterici. Sicer pa sem se zanju (v ekipi bo poleg Brajkoviča tudi Kristijan Koren, ki se vrača po odsluženi dvoletni prepovedi nastopanja zaradi dopinga, op.a.) odločil predvsem zaradi njunih bogatih izkušenj, ki jih bosta delila z mlajšimi kolesarji,« je dejal trener KK Kranj Matjaž Zevnik, ki bo na dirki po Sloveniji vodil reprezentančno ekipo.

Prvi favorit letošnje Dirke po Sloveniji je sicer aktualni prvak Toura Tadej Pogačar, za Brajkoviča pa bo to po vsej verjetnosti zadnja dirka po Sloveniji.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj