Na vsebino

Zaključili smo "smučarsko abecedo"

Ta teden je v našem vrtcu potekala "smučarska abeceda".

Otroci so se najprej privajali na opremo, nato pa so se učili osnov smučanja. Vsak dober smučar ve, kako pomembno se je naučiti vzpenjati na smučeh, pobirati po padcih ter se varno ustavljati. Šele, ko se osvoji to znanje, sledi učenje osnovnega zavijanja po smučišču.

Za otroka, ki prvič stopi na smuči je zelo pomemben temeljni občutek varnosti. Nekateri otroci hitreje osvojijo osnove, za druge pa je smučarska abeceda težji zalogaj.

Spoštovani starši, vaši otroci so se v tem tednu počasi seznanjali s smučarsko opremo in osnovami smučanja. Izkoristite sneg in si vzemite čas ter odpeljite svoje »smučarje« na bližnje hribčke. Naj vam pokažejo, kaj so se naučili. Če želite, da bo vaš otrok smučal varno in hitro, kar verjetno tudi sam želi, mora najprej počasi in v varnem okolju utrditi pridobljeno znanje.

Vsem udeležencem programa Smučarska abeceda čestitamo za premike v osvajanju smučarskega znanja in jim želimo veliko veselih trenutkov na smučarskih strminah. Vaditeljicama programa Mateji Stariha in Kristini Kordič se zahvaljujemo za vložen trud v izvedbo programa.

Vir: Vrtec Metlika

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj