Na vsebino

Župan sprejel svetovno prvakinjo v tajskem boksu Nastasjo Koca

Župan Andrej Kavšek je danes sprejel svetovno mladinsko prvakinjo v tajskem boksu Nastasjo Koca in njenega trenerja Petrita Izairija. Nastasja je na svetovnem prvenstvu v Antalyi premagala konkurenco, prišla v sam vrh panoge in ponesla v svet tako svoje kot ime občine Črnomelj. Župan ji je z darilom iskreno čestital za izjemen dosežek in ji zaželel uspešnosti tudi naprej.

Nastasja je registrirana tekmovalka Slovenske zveze tajskega boksa in reprezentantka Slovenije. Rojena je leta 2002 in od svojega 11. leta trenira v ŠD Muaythai gym gladiator, katerega predsednik je Petrit Izairi, ki je tudi njen trener. Slednji je še v vlogi otroškega in mladinskega selektorja pri Slovenski zvezi tajskega boksa. V letošnji tekmovalni sezoni je Nastasja, ki je sicer tudi lanskoletna evropska prvakinja, tekmovala v kategoriji mladink do 63,5kg in dosegla rezultate:

  • državna prvakinja
  • 1. mesto / Slovenska liga tajskega boksa
  • Zmagovalka Maximus Cup
  • Svetovna prvakinja

Nastasjina največja želja je nastopiti na Olimpijskih igrah leta 2024 v Parizu. Župan je izkazal prepričanost, da ji bo to tudi uspelo ter ji zaželel vso srečo.

Vir: Občina Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj