O tem, kaj vse je AvLab počel v peteklih nekaj mesecih, nam je za spomladansko izdajo Zvitice zaupal Grega Drobnič. In verjemite, splača se prebrati do konca, saj se ob vsem zapisanem še dodobra nasmejiš.

PROMO! PROMO! PROMO!

Kako vi gledate reklame? Le kakšno dobro desetletje nazaj si novico o prihajajočem dogodku moral prebrati iz oglasnega plakata ali mogoče "flyerja". Reklame, ki jih dobimo po pošti, pa navadno kar neprebrane letijo naravnost v koš.

Sedaj smo prišli v čas, ko nam družbena omrežja ponujajo neverjetno prednost na področju oglaševanja. Vsebino lahko predstaviš v video obliki in gledalca potegneš v zgodbo, ki ga sicer ne bi zanimala. Sploh če bi se moral potruditi in zbrati vso svojo energijo za prebiranje tistih 20 besed določene reklame. Sedaj ti je omogočen prikaz, ki ni le vizualno bolj zanimiv kot slika, vendar tudi bolj poln novih informacij. Nekaj, kar je še nedolgo pripadalo le večjim podjetjem na televiziji, je zdaj omogočeno že vsakemu posamezniku preko socialnih omrežij.
In ravno tukaj nastopi naša zgodba, ki se zadnje čase vse bolj ponavlja. V zadnji četrtini leta smo AvLab-ovci posneli kar 9 reklamnih video vsebin.

PROMO NA SŠ ČRNOMELJ

V mesecu januarju smo se zbrali 7-članska ekipa za dvodnevno snemanje na Srednji šoli Črnomelj, za snemanje petih promocijskih videov. V njih so nastopili dijaki, ki so pripovedovali o prednostih domače šole. Na njihovo veliko žalost so zaradi snemanja morali biti odsotni od pouka, nekaterim pa je bilo snemanje tako všeč, da so nam pomagali snemati kar cel dan.

Čeprav po šoli trenutno kroži rahlo negativno vzdušje, je bilo med dijaki opaziti, da se zavedajo tistih prednosti, katere smo želeli predstaviti v videu. Sam, kot študent, pa sem z veseljem obudil spomine na prostore šole in v okolici zbornice pozdravil stare znance, ki so zdaj postali ... No ja, še maučk'n bolj stari (kot tudi jaz).

PROMO eSKIRO

Nekaj mesecev kasneje je sledilo naslednje snemanje reklamne video vsebine. In sicer za električne skiroje, ki so v zadnjem času v centru Ljubljane postali zelo popularni. Idealni so za mestno vožnjo do faksa ali službe, če se želiš izogniti popolnoma prešvicani majici, kateri se pri kolesarjenju do cilja poleti skoraj ne moreš izogniti. Te (in še več drugih) prednosti smo poskusili prikazati pri treh promo videih, saj smo poleg skiroja snemali reklamo tudi za električno rolko in električno kolo. Snemanje je potekalo tako, da so se igralci Rok Babič, Manja Novak in Jan M. Jamnik elegantno peljali, vsak na svojem vozilu, medtem ko sem jaz tesno zraven njih tekel s kamero skozi nabito poln center Ljubljane. Saj bi rekel, da je vse skupaj zgledalo že malo smešno, vendar vem da so Ljubljančani že marsičesa navajeni, tako da ni bilo nobenega sramu.

PROMO PREDSTAVITVENI VIDEO DOLENJSKE REGIJE

Zadnji promo video, ki smo ga posneli v zadnjih mescih, pa je bil bolj sproščene narave. Skupaj z drugimi člani študentskih klubov dolenjske regije smo posneli predstavitveni video, ki bo predstavljen na ŠKIS-ovi tržnici. V lanskem letu smo belokranjski študenti pripomogli velik delež k zmagi na regijskih igrah ŠKIS-ove tržnice, zato smo letos prikazali, kakšne treninge opravljamo za doseganje vrhunskih rezultatov na tako prestižnih igrah.

Do naslednjega tedna,

Uredništvo Zvitice