Na vsebino

Horoskop za jesen

Grafika: Robert Lozar
Grafika: Robert Lozar

ŠKORPIJON (24. okt.–22. nov.)

Škorpijon je pasivno vodno znamenje, usmerjeno vase in v svoje globlje plati.

Ste skrivnostni in temačni. Privlači vas tisto, kar je očem skrito in o čemer običajno ne radi spregovorite. Ker ste izredno intenzivni, poglobljeni in iskreni, vas včasih to stane. V partnerskem odnosu ste nadrejeni, a to ne smete šteti za slabo, saj vedno pokažate, da imate bližnjega radi. Ljubezenski prepiri so z vami vedno zelo čustveni, naporni in marsikdaj zaskrbljujoči. Ker ljubite resnico, se je pred vami zelo težko pretvarjati. Zaradi okrilja Plutona, boste v jesenskem obdobju lahko obsesivni, ljubosumni in posesivni. Najbolj naklonjen v obdobju jeseni vam bo rak, najmanj pa oven. Najboljša kompatibilnost v ljubezenski zvezi: bik.

STRELEC (23. nov.–21. dec.)

Strelec je aktivno in prilagodljivo ognjeno znamenje, znano po svoji strpnosti, neodvisnosti in močni želji po svobodi.

Ste večni raziskovalec in filozof. Bolj kot čustvene globine vas zanimajo prostrane intelektualne planjave in pomen našega obstoja. Ste sanjač in idealist ter le redkokdaj uresničite svoje zastavljene cilje. Jesen vam bo ponujala veliko navdiha za nova spoznanja, na katera ste s polno mero pripravljeni. Ker ste pod okriljem Jupiterja, boste lahko pretirano nemirni, neprilagodljivi, celo površni in nesočutni. Ljubezenski odnosi vas ne bodo toliko zanimali, saj ste pripravljeni na raziskovanje sebe in okolice. Najbolj naklonjeni v obdobju jeseni vam bosta ribi, najmanj pa lev. Najboljša kompatibilnost v ljubezenski zvezi: dvojčka.

KOZOROG (22. dec.–20. jan.)

Kozorog je pasivno in stabilno zemeljsko znamenje, ki na življenje zre zelo praktično in zadržano.

Ste ambiciozni, vedno pripravljeni zaslužiti in napredovati. Zanima vas samo pot navzgor in nič drugega. Kako močno si želite do svojega cilja, najbrž veste samo sami, a ni treba, da sami garate na poti do tja. Ker ste pod okriljem Saturna, boste v jesenskih dnevih lahko pretirano garaški, nečimrni, dolgočasni in brez domišljije. Jesen bo razburkana, kljub strasti boste pogrešali občutek varnosti in zaupanja. Potrebni boste pozornosti, saj boste mnenja, da vam partner ne izkazuje dovolj ljubezni. Najbolj naklonjeni v obdobju jeseni vam bo tehtnica, najmanj pa devica. Najboljša kompatibilnost v ljubezenski zvezi: rak.

VODNAR (21. jan.–18. feb.)

Vodnar je aktivno zračno znamenje, znano po svoji samosvojosti in neposrednosti.

Ste veliki humanitarci in vedno radi pomagate drugim. Všeč vam je lastna lahkotnost, celotna jesen pa bo zaradi muhastega vremena in polnega delovnika stresna, prepirali se boste za prazen nič. Sprostitev naj bo prednostna naloga pri skrbi za telo, za katero naj vam ne zmanjka časa, predvsem pa ne jeseni, ko se bodo obremenitve še povečale. Čeprav se vam vedno mudi, si vzemite čas zase in za svoje najbližje. November bo za vas zelo zaseden mesec, a izjemno primeren za začetek ljubezenskega odnosa in osvežitev dolgoletnih zvez. Najbolj naklonjeni v obdobju jeseni vam bosta tehtnica in riba, najmanj pa škorpijon. Najboljša kompatibilnost v ljubezenski zvezi: lev.

RIBI (19. feb.–20. mar.)

Ribi je spremenljivo vodno znamenje, znano po svoji prilagodljivi in sanjavi naravi.

Zaradi močne ustvarjalne žilice ste lahko predstavniki tega znamenja izredno umetniško navdahnjeni, vprašanje pa je, ali znate svoj talent uspešno predstaviti svetu. Ker ste pod okriljem Neptuna, se boste lahko preveč vdajali brezdelju, lahko pa se boste tudi pretirano smilili sami sebi. Jesen bo za vas vlažna od sreče in solza, pred novim letom pa se boste ustavili in umirjeno uživali v družbi najdražjega. Najbolj naklonjen v obdobju jeseni vam bo rak, najmanj pa kozorog. Najboljša kompatibilnost v ljubezenski zvezi: devica.

OVEN (21. mar.–20. apr.)

Oven je aktivno ognjeno znamenje, ki je usmerjeno vase in v svoje cilje.

Ste energični in vse, kar počnete, počnete z določeno mero nujnosti. Jesen bo za vas izredno zaposlena, iskali boste nove aktivnosti, s katerimi bi izrazili svoje potenciale. Ker ste neustrašni in odločni, se boste prebili čez vse ovire in dosegli številne cilje, a le, če vas malenkosti ne vržejo iz tira. Ker ste pod okriljem Marsa, boste lahko obenem tudi preveč zagnani, če že ne agresivni. Jesen bo vroča, tja do novembra nadvse primerna za zaljubljanje, ki bo z začetkom novega leta sovpadlo z željo po ustalitvi v trdno zvezo. Najbolj naklonjen v obdobju jeseni vam bo strelec, najmanj pa ribi. Najboljša kompatibilnost v ljubezenski zvezi: vodnar.

BIK (21. apr.–21. maj)

Bik je pasivno in stabilno zemeljsko znamenje, znano po posesivnosti in zaščitništvu.

Ste praktični in vse, kar počnete, počnete zaradi lastnega ugodja in varnosti. Ker jesen velja za bistveno bolj depresivne mesece, boste poskrbeli za svoje najbližje in jih ščitili pred vsem hudim, kar jih lahko čaka v zunanjem svetu. Morda vse ne bo izšlo po vaših načrtih, a ste dovolj potrpežljivi in trmasti, da veste, da se bo prej ali slej vse obrnilo v vašo korist. Ker ste pod okriljem Venere, se lahko v ljubezenskem odnosu navzamete tudi nekaterih njenih negativnih lastnosti, kot sta zavist in lakomnost. Najbolj naklonjena v obdobju jeseni vam bosta devica in kozorog, najmanj pa oven. Najboljša kompatibilnost v ljubezenski zvezi: škorpijon.

DVOJČKA (22. maj–21. jun.)

Znamenje dvojčka je aktivno in velikokrat neprilagodljivo znamenje z raznovrstnimi sposobnostmi.

Ker gre za zračno znamenje, je vaša energija precej razpršena, zato se zanimate za vse in vsakogar, redkokdaj pa ste se sposobni osredotočiti in dokončati le eno stvar. Ste izredno bistri, duhoviti, a včasih tudi preobčutljivi. Ker vam vlada Merkur, ste v ljubezenski zvezi lahko tudi nedosledni in nerazumljivi do partnerja. Jesen bo za vas pri ljubezni nekoliko dvomljiva, saj se vam bodo odprle številne nove priložnosti, ki bi jih želeli odkriti. Najbolj naklonjena v obdobju jeseni vam bosta ribi in oven, najmanj pa škorpijon. Najboljša kompatibilnost v ljubezenski zvezi: tehtnica.

RAK (22. jun.–22. jul.)

Rak je pasivno in čustveno vodno znamenje, znano po svoji zaščitniški vlogi.

Osebe v znamenju raka vodi nagonska želja po tem, da skrbite za druge in jih negujete, pri čemer vse preradi žrtvujete samega sebe in svoje skrite želje. Ker bo jesen muhasta, boste veliko bolj občutljivi in preobremenjeni. Zaradi okrilja Lune boste marsikdaj čustveno odvisni in nagnjeni k samopomilovanju. Pripravljeni boste pomagati in po tihem boste želeli, da so drugi odvisni od vas. Novemberska vrtoglavica bo posledica vsega dobrega v ljubezenskem življenju, ležernost in užitek pa se bosta z roko v roki sprehajala do konca letošnjega leta. Najbolj naklonjen v obdobju jeseni vam bo bik, najmanj pa devica. Najboljša kompatibilnost v ljubezenski zvezi: kozorog.

LEV (23. jul.–23. avg.)

Lev je aktivno in ustvarjalno ognjeno znamenje, znano po svoji radodarni in dominantni naravi.

Ste rojeni vodja in organizator, pripravljeni na kakršenkoli izziv. Takoj boste resno zagriznili v delo in čeprav boste dosegali lepe uspehe, pravega zadovoljstva ne boste čutili. Kljub natančnosti in borbenosti vas bodo lahko nekateri dogodki presenetili in vse je odvisno, kako jih boste sprejeli v vaš vsakdan. V romantičnem odnosu ste radi ljubljeni, spoštovani in občudovani, zato boste naredili vse, kar je v vaši moči, da bi se pod vašim okriljem partner počutil dobro in preskrbljeno. Ker ste pod okriljem Sonca, boste v jesenskem letnem času velikokrat sebični in zahtevni, zaradi česar se bodo nekateri od vas verjetno tudi odmaknili. Najbolj naklonjena v obdobju jeseni vam bosta oven in strelec, najmanj pa vodnar. Najboljša kompatibilnost v ljubezenski zvezi: tehtnica.

DEVICA (24. avg.–22. sep.)

Devica je pasivno in zemeljsko znamenje, znano po svoji razumskosti, prizemljenosti ter analitični in kritični naravi.

Preden se boste česarkoli lotili, boste preračunljivo pretehtali vse možnosti in se šele potem odločili, kako naprej. Vaš prefinjen občutek za podrobnosti vas bo lahko včasih omejeval pri hitrejšem napredovanju. Jesenski meseci bodo izziv za vaše počutje, saj boste nihali med utrujenostjo in prezaposlenostjo, ne da bi ju znali uravnovesiti. Preveč ljubezenske vročice lahko v vas povzroči tudi strah pred intimo, ki se bo z jesenskim vplivom planetov počasi umiril. Ker ste pod okriljem Merkurja, boste v partnerskem odnosu v preobremenjenih dneh pretirano kritični in neprilagodljivi do svojega bližnjega. Najbolj naklonjen v obdobju jeseni vam bo bik, najmanj pa dvojčka. Najboljša kompatibilnost v ljubezenski zvezi: ribi.

TEHTNICA (23. sep.–23. okt.)

Tehtnica je aktivno zračno znamenje, ki v vsem, kar počne, išče ravnovesje in harmonijo.

Ste izredno diplomatski in vajeni sklepati kompromise, saj ne prenesete konflikta, jeze in sovraštva. Znali boste svetovati in si vedno prizadevali k osrečevanju drugih. Jesen vam bo naklonjena, saj boste zabavni in zaradi svojega izredno prefinjenega okusa boste sloveli po svoji lepoti. Paziti morate, da ostanete skromni, saj vas lahko vaše dobre vrline spreobrnejo v ošabnost in neodločenost. Ker ste pod okriljem Venere, ste lahko v ljubezni obenem pretirano čustveni in omahljivi ter plehki. Najbolj naklonjena v obdobju jeseni vam bosta vodnar in dvojčka, najmanj pa škorpijon. Najboljša kompatibilnost v ljubezenski zvezi: strelec.

Vir: http://klub-kbs.si
Klub belokranjskih študentov

Klub belokranjskih študentov

KBŠ

http://klub-kbs.si

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj