Na vsebino

Sara Bahor: Smučanje v Cerknem skupaj s srednješolci s Hvara

V petek, 20. 1. 2023, smo se dijaki Srednje šole Črnomelj (2. in 3. letnik gimnazijcev ter 2. in 3. letnik strojnih tehnikov) odpravili v Cerkno z namenom, da skupaj preživimo smučarsko obarvan podaljšan vikend. Letos so se nam prvič pridružili tudi srednješolci iz Hvara, in sicer 29 dijakov iz Srednje šole Hvar (splošna gimnazija ter turistični in hotelirski tehnik). Hvarske srednješolce smo domačini z veseljem sprejeli in jim v Beli krajini tudi nudili prenočitev v naših domovih.

V Cerknem smo preživeli štiri lepe in sproščene dni. Smučanje v Cerknem je že dolga tradicija SŠ Črnomelj, saj je smučišče primerno tako za začetnike kot tudi za bolj izkušene smučarje. Smučišče Cerkno velja za enega večjih in bolj znanih smučišč v Sloveniji, ki ima zelo lepe in dolge proge ter moderne smučarske naprave kot je šestsedežnica Počivalo.

Nastanjeni smo bili v Hotelu Cerkno, ki nam je nudil zajtrk in večerjo. V popoldanskem času pa smo z veseljem izkoristili hotelski bazen, v katerem smo se dodobra segreli in sprostili po napornem in mrzlem delovnem dnevu na smučišču.

Učitelji in spremljevalci so vse udeležence najprej razdelili v kategorije glede na smučarsko znanje. Nekateri so se tako soočili z prvim vstopom in izstopom iz sedežnice, prvimi zavoji na smučišču, nekateri so se naučili, kako se pravilno zapnejo pancarji, nekateri pa so se po belih strminah spuščali v pravi paralelni tehniki. Vsak dan smo zaključili z druženjem v hotelu, kjer smo si večere popestrili s pestrimi nastopi tako Črnomaljske kot tudi Hvarske srednje šole. Ob pevskih točkah smo se nasmejali in pozabavali.

Vreme nam je bilo vse dni zelo naklonjeno, razen zadnji dan smo doživeli veter in pravo sneženje, zato so nekateri preživeli zadnje ure v koči na čaju, drugi pa pogumno smučali.

V Črnomelj smo prispeli v ponedeljek v večernih urah. Kljub utrujenosti smo zbrali moči, da je bilo na avtobusu živahno ter v Belo krajino prispeli z nasmejanimi obrazi in polni novih smučarskih izkušenj. Profesorji, ki so organizirali smučanje, so opravili odlično delo, saj smo bili deležni štirih brezskrbnih in sproščenih dni.

Odlična izkušnja je bila tudi druženje s srednješolci iz Hvara, saj smo navezali lepa prijateljstva. Vsi se že veselimo obiska na otoku Hvar, kjer se bomo Belokranjci preizkusili v šoli jadranja.

Vir: http://klub-kbs.si
Klub belokranjskih študentov

Klub belokranjskih študentov

KBŠ

klub-kbs.si

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj