Na vsebino

Športno društvo Suhor - Lisjaki

Naša zgodba se je začela odvijati leta 1980, ko je bilo ustanovljeno Športno društvo Suhor – Lisjaki. Nato so leta 1984 takratni vaščani po ideji gospoda Željka ustanovili še Kulturno in umetniško društvo Suhor – Lisjaki z vodstvom gospoda Turka. Najbolj prepoznavni so bili po udeleževanju pustnih parad po celi Sloveniji, kjer so osvojili veliko pokalov in nagrad za najboljše pustne maske. Povabljeni so bili tudi na največji pustni festival, ki se je odvijal na Ptuju. Poleg kulturnih dogodkov so se vključevali tudi v športne, in sicer so se 22 let udeleževali vi zimsko ligo, kjer so tekmovali v nogometu in košarki, eno leto pa so sodelovali v letni ligi. Imeli so mlajšo in starejšo ekipo. 10 let kasneje, leta 1994, so otvorili novo travnato igrišče, kjer so bili prisotni tudi člani takratnega državnega zbora, ki so se med seboj pomerili v igranju nogometa. Kulturno in umetniško društvo je obstajalo do leta 2008, Športno društvo pa obstaja še danes, trenutni predsednik je Mario Markovič.

Prepoznavni znak društva je lisjak, ki ga omenjamo že v imenu celotnega obstoja, pojavlja pa se tudi v grbu tako športnega kot tudi gasilskega društva Suhor. Vendar sam izvor imena in pomen zaščitnega znaka nista znana.

Vsakoletno je organiziran (že) tradicionalni malonogometni turnir, ki se ga udeležujejo domačini ter igralci iz okoliških krajev. Podeli se pokal za najboljšega strelca, igralca ter vratarja. Na novo smo uvedli prehodni pokal, ki ga zadrži najboljša ekipa do naslednjega turnirja. V primeru trikratne zaporedne zmage ima ekipa pravico, da si ga prilasti.

Koronskega leta 2020 smo društvo prevzeli mladi Lisjaki. Takrat smo začeli z obnovo našega skupnega prostora Čuze, ki se nahaja v gasilnem domu ter pred kratkim tudi z ureditvijo že omenjenega nogometnega igrišča na zelenici, ki se nahaja v Kokošcu. Zanimiva imena, kaj ne? S tem se je ponudila možnost igranja nogometa na travnatem igrišču poleg betonskega igrišča, ki se nahaja v Suhorju za gasilnim domom. Poskrbeli smo tudi za najmlajše, saj se bo uredila postavitev novih otroških igral. Prav tako se je ob tem porodila ideja, da bi organizirali prijateljski turnir na zelenici že to jesen, vendar se le ta ni obnesla zaradi slabega vremena ter same organizacije gradbenih del. Ko bodo gradbena dela končana, vas toplo vabimo na otvoritveni dogodek, ki bo, upajmo, že to pomlad. Že zdaj pa vas lahko povabimo na organizirane rekreacije, ki se ob petkih od 19. ure naprej odvijajo v telovadnici podružnične šole Suhor. Vsebina vadbe je različna, poteka igranje odbojke, badmintona, košarke in ping ponga.

Avtorica: Aleksandra Šoronda.

Vir: http://klub-kbs.si
Klub belokranjskih študentov

Klub belokranjskih študentov

KBŠ

http://klub-kbs.si

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj