Končno! S sproščanjem ukrepov lahko končno bolj sproščeno uživamo v poletju. Mogoče pa smo res vse bližje in bližje koncu oziroma novemu začetku normalnosti. Bolj ko se vsi skupaj vračamo v normalo, vse več aktivnosti in dogodkov se odvija. Se tudi tebi zdi, da bo to poletje mimo hitreje izmed vseh prej? Toliko je dogodkov in mest, ki jih moramo obiskati, toliko je prijateljev, s katerimi se nismo videli že preveč časa, toliko je življenja, ki ga moramo nadoknaditi. Hitimo iz dneva v dan, kot da se bojimo, da bomo zopet zaprti, da je to le kratko obdobje svobode, ki ga bo konec s prvim odpadlim listom jeseni. Toliko negativnih izkušenj z omejevanjem gibanja in aktivnosti smo imeli, da zdaj že nagonsko razmišljamo o naslednjih ukrepih. Ne prehitimo poletja in sončnih dni. Uživaj v trenutku in razmišljaj pozitivno. Zdaj smo tu, čaka pa nas samo še pot navzgor. Verjamem, da bo naslednje šolsko in študijsko leto potekalo po ustaljenih tirnicah ter da se bomo epidemije in ukrepov spominjali le še po prepovedanih feštah in prihodu domov po prepovedani uri.

V množici poletnih dogodkov tudi mi letos organiziramo že 14. festival ČrnFest. To je največji letni projekt kluba in je eden izmed redkih festivalov, ki se je obdržal tudi v letu 2020, na kar smo izredno ponosni, hkrati pa vemo, da mora biti letošnji še za stopničko boljši. Med 21. in 29. avgustom vam torej obljubljamo zabavne in kulturne dogodke v starem mestnem jedru Črnomlja. Med drugimi nas bodo obiskali Hladno Pivo, Edo Majka, Vazz in Gal Gjurin. Program in več informacij najdeš na spletni strani.

Veselimo se tvojega obiska in podpore pri izvedbi takšnih dogodkov v lokalnem okolju.

Avtorica: Manja Novak, predsednica

Povezave do celotne študentske publikacije vam zaenkrat še ne moremo razkriti, saj Zvitica uradno še ni izšla. Članek zgoraj je vabilo na 14. Črnfest. Se vidimo konec avgusta v starem mestnem jedru Črnomlja!