Ste se kdaj vprašali, kaj vas je izoblikovalo v osebo, zaradi česa ste to, kar ste? Ko pogledamo nazaj ugotovimo, da so na prvi pogled nedolžne odločitve lahko tiste, ki krojijo našo življenjsko usodo in izoblikujejo naše osebnosti. Na katero vašo odločitev bi pokazali s prstom in rekli, da je na vas zagotovo najbolj vplivala? Moja bi bila priključitev Klubu belokranjskih študentov. Dekle v 2. letniku srednje šole, ki je na videz poznalo morda 3 osebe v celotnem upravnem odboru in pravzaprav do takrat ni niti slišalo za KBŠ, je (lahko bi rekli, da celo malce naivno) sprejelo povabilo za pridružitev neznani skupini ljudi. Nikoli ne bom obžalovala te odločitve. Nova spoznanja, izkušnje, znanje, znanci in prijatelji, ki so sedaj posledica te odločitve, so odločilno prispevali k temu, da sem to, kar sem danes, na vseh področjih, na katerih delujem.

Vem, težko je stopiti iz cone udobja in poskusiti novo stvar, a le tako lahko rastemo, napredujemo in se razvijamo. Veliko težje je nato obžalovati priložnosti, ki jih nismo izkoristili. V svojem življenju se poskušam držati reka, da se moraš vedno odločiti za tisto, česar te je najbolj strah, saj ti bo ta izkušnja prinesla največ. Najbolj nas omejujejo prav strahovi in izgovori, zato so torej odlična začetna točka, če si želimo spremembe in lastnega napredka.

Če želiš odkriti svoj potencial, spoznati nov krog ljudi in pri tem potrebuješ malo vzpodbude, vodenja, nasvetov, če si želiš spremembe v lokalnem okolju in si poln_a idej, ki bi jih lahko udejanjil_a s pomočjo KBŠ-a, se v tem novem študijskem letu pridruži upravnemu odboru KBŠ. Naša vrata so široko odprta za vse, ki nočejo le sedeti in opazovati, kako se stvari okoli njih odvijajo same, temveč želijo biti del aktivne mladine in dogajanja. Izkoristi priložnost in stopi izven cone udobja. »Kabeešovci« te bomo z veseljem sprejeli medse. V kolikor te zanima karkoli, se lahko preko družbenih omrežij obrneš name ali na katerega koli člana upravnega odbora.

Za konec vam želim uspešen začetek tega posebnega študijskega ali šolskega leta in čim več novih izkušenj, ki jih boste dobili z izbiro najstrašnejših odločitev.

Avtorica: Manja novak, predsednica KBŠ

Jesenska izdaja Zvitice uradno še ni izšla, smo pa vas želeli nagovoriti z Manjinimi besedami ter morebiti koga spodbuditi, da se pridruži ekipi mladih aktivistov. Pristopna izjava je v prilogi spodaj.

Se beremo,

Uredništvo Zvitice