Na vsebino

Viniška malonogometna liga - VML

Viniška malonogometna liga – VML je bila ustanovljena okoli leta 2002 in je trenutno edina belokranjska amaterska liga, na katero se prijavijo ekipe s področja vseh treh belokranjskih občin. Ime je dobila po tem, da so se ob ustanovitvi najprej prijavljale le ekipe iz okoliških vasi, vendar je s časoma zaradi vse manj domačih ekip nekako zaspala.

V letih, ko se liga ni odvijala, se je v Kanižarici zelo dobro prijela belokranjska malonogometna liga, ki so jo organizirali prijatelji iz ŠD RUDAR – Kanižarica, in je bila aktualna vse do leta 2015, ko je bila izpeljana tudi zadnja izvedba BML.V letu 2016 pa smo se člani ŠTD Vinica odločili, da povežemo društva in ekipe iz cele Bele krajine in sosednje Hrvaške ter ponovno prebudimo viniško malonogometno ligo. Tako VML poteka sedaj vsako leto, le v lanskem letu ni bila izvedena zaradi situacije s Covid–19.

Zanimivost lige je ta, da lahko vsaka od ekip, ki se prijavi v VML, gosti en krog tekem in s tem tudi nekaj zasluži s prodajo hrane in pijače. Na ta način ŠTD Vinica tudi drugim ekipam ali društvom omogoča, da razvijajo ali pripomorejo k razvoju svojega kraja in športa, saj vsak krog, ki se izvaja v drugem kraju, pritegne tudi veliko število domačih obiskovalcev, ki so seveda željni dogodkov v svojem kraju. Marsikatera ekipa se nam je za ta namen že zahvalila in nas pri tem pohvalila, da delo opravljamo korektno. Svoje domače tekme so tako gostile ekipe: Zilje, Preloka, KMS Malerič, Pokalinda, ŠD Dragatuš, ŠD Kupa, ŠD Dragovanja vas itn.

Vsako leto imamo v ligi med 10 do 12 ekip, ki se borijo za prvo mesto v ligi, ki so jo v preteklih letih osvojile različne ekipe (ŠD Kupa, POKALINDA, ŠD Dragovanja vas, ŠTD Vinica itn.). Poleg nagrade za najboljšo ekipo na koncu sezone podelimo tudi nagrade za najboljšega strelca, igralca, vratarja in najbolj fair-play ekipo lige. Seveda pa ne pozabimo na tiste, ki so med najbolj razvpitimi na tribuni – najboljšo šank ekipo.

Sodnik Anto Đukić se z veseljem vsako leto odzove na naš klic in nam pomaga pri dobri izvedbi lige, zato gre velika zahvala njemu.

Do sedaj smo si prizadevali, da bi liga ponudila nekaj več, torej da bi bila boljša in prijazna do vseh. Marsikoga s pravili tekmovanja ob začetku sezone nekoliko razburimo, vendar vselej opomnimo, da je potrebno na projekt VML gledati s perspektive širjenja lige po celotni Beli krajini in omogočanja promocije tudi ostalim društvom ali ekipam. Tekmovanja brez pravil bi po vsej verjetnosti pripeljala do ukinitve lige.

Pred začetkom nam svojo podporo pri izvedbi omogočajo tudi številni sponzorji lige, ki smo jim hvaležni, da nas podpirajo in nam omogočajo izvedbo v takšnem obsegu, kot je trenutno.

Vse sponzorje predstavimo na začetku sezone tudi na velikem transparentu, kjer se vsaka ekipa pred začetkom tudi poslika. Zahvala pa gre tudi Klubu belokranjskih študentov, ki nam vsako leto priskoči na pomoč in nam pomaga na različne načine. Seveda upamo tudi na nadaljnje sodelovanje in krepitev vezi med nami.

V letošnji sezoni 2022 želimo uvesti par novosti v ligi, in sicer tako, da bomo vsem ljubiteljem rekreativnega nogometa in ostalim gledalcem poskušali popestriti dogajanje, a več besed o tem v nadaljevanju oz. ob začetku sezone.

Letošnja sezona VML se je začela v sredini meseca aprila in se zaključi konec junija v Vinici z upanjem, da bomo takrat že lahko rekli VELIKA ZABAVA.

Lestvico po odigranem 2. krogu VML 2022 najdete v prilogi spodaj, 3. krog bo odigran v Podzemlju, v nedeljo 29. maja 2022.

Avtor: Rok Mirtič.

Priponke

Vir: http://klub-kbs.si
Klub belokranjskih študentov

Klub belokranjskih študentov

KBŠ

http://klub-kbs.si

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj