Na vsebino

Zvitica jesen 2018 - Darja Vukčevič: Iz uredništva Zvitice

Dragi bralci Zvitice,

novo študijsko leto se je začelo in s tem tudi novi mandat ekipe Kluba belokranjskih študentov. Mandat, s katerim se poslavljam tudi jaz. Žalosten trenutek zame, vesel za vse pisce, ki jim bo padel kamen s srca in bodo zdaj lažje zadihali brez mojega teženja in kritike. Šalo (ali pač ne) na stran, za mano so dobra tri leta urednikovanja študentskega glasila in s težkim srcem se poslavljam. S težkim srcem in z neprecenljivimi spomini, ki sem jih ustvarila med svojim delovanjem v KBŠ. Hvala vsem, ki ste kakorkoli pripomogli k boljši kvaliteti Zvitice in s tem ponesli ime našega glasila tudi v sosednje pokrajine. Nenazadnje je Zvitica glasilo, ki temelji na razmišljanjih študentov o družbi, lokalnem okolju in njihovem doživljanju sveta okoli njih. Dokazuje, da študentje ne razmišljajo samo o zabavi, temveč se znajo konstruktivno in argumentirano izražati vsak v svoji stroki oziroma mnenju. Z ekipo smo si prizadevali, da postane glasilo mladih, ki razmišljajo s svojo glavo.

Prepričana sem, da Zvitico zapuščam v dobre roke bodoče urednice, ki bo nadaljevala tradicijo glasila in jo le še ojačala. Imena nove urednice še ne izdam, vsekakor pa se bo predstavila v naslednji izdaji.

V tokratni pa vas bo Nastasja popeljala skozi svoje občutke ob zapuščanju delovanja v mladinskem organiziranju, prav tako Marko, Neža pa se bo v prispevku spraševala, ali naše življenje piše družba ali vsak sam. Jaka se je tokrat osredotočil na razumevanje bolečine, Matej, ki je za Zvitico napisal prispevek prvič, a ne tudi zadnjič, pa je v prispevku pisal o belokranjščini. Blaž nam v dijaškem kotičku polaga na srce, da se v mladostniških letih nikakor ni sprejemljivo vdati v usodo, kar bi moralo biti v navdih tudi marsikateremu odraslemu. Svoje delo v preteklih mesecih so predstavili člani gibanja Čas za javni prostor in znova pokazali, da imamo mladi veliko vlogo v oblikovanju našega okolja in prostora. Kristian nam bo pojasnil mite o podjetništvu, Tina pa se bo spraševala, kaj je boljše, sladkor ali sladilo. Manja piše o zadevi, o kateri zagotovo še niste razmišljali, no ja, ali pač. Preverite. Kaj je aktualno v Semiču, Metliki in Črnomlju pa nam bodo predstavili Miha, fantje iz DNT in Ester. Da v jesenskih dneh ne bi ostali lačni, bosta poskrbela Klavdija in Matej. V fotografijah pa si boste lahko ogledali, kako smo se imeli na letošnjem Črnfestu in podoživeli čudovite trenutke festivala.

Pestrih vsebin, kot vidite, ne manjka, verjamem, da boste uživali v branju in kakor ponavadi, bomo res veseli vaših komentarjev in predlogov.

Nekako se mi zdi, da citat Alberta Einsteina daje popoln recept za delovno uspešnost, konec koncev pa tudi za življenje - »Out of clutter, find simplicity. From discord, find harmony. In the middle of difficulty, lies opportunity.« Verjamem, da marsikomu niso jasni občutki tistih, ki odhajamo po tem mandatu. A vendarle. Zvitica in KBŠ sta mi prinesla ne le nove izkušnje in poznanstva, temveč tudi nek navdih, srečo in občutek zmagoslavja ob vsaki novi izdaji. Z Zvitico sem osebnostno rasla in skozi, včasih težke, odločitve vedno nekaj novega spoznala o sebi in drugih. Ob tem bi se rada zahvalila dvema, ki sta mi ob teh odločitvah venomer stali ob strani. Nastasja in Neža, hvala. Seveda hvala tudi vsem piscem, Janu in Tjaši, vsem KBŠ-ovcem in nenazadnje Tomažu, ki mi je pred tremi leti Zvitico zaupal.

Srečno, nova ekipa! #samohrabro

Vir: http://klub-kbs.si
Klub belokranjskih študentov

Klub belokranjskih študentov

KBŠ

klub-kbs.si

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

    
32
46
55
68
79
811
95
11
18
23
24
25
26
28
30
31
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj