Enega dana se je naša ekipa za vikend zbrala Pr Bartusu. Ko i skus, standardno pr nas v Metliki, spet nismo znali, kaj bi sami s sabo. Ob tem krene neka debata o Triglavu i počasi pridemo vse do ideje, kk bi ga mi osvojili. Začnemo se menit o predpripravah i tako dalje. Čez tri vikende po idejni debati smo meli prvi pohod na Krašnji vrh, šlo nas je okoli deset i blo nam je super. Prehodili smo celo pot, sproti smo si malo ogledali jame i ostale stvari. Razmišlat smo začeli, kam gremo drugič. Čez dva tedna smo več gazli po snegu čez lozo gor na Mirno goro. Vsakič je bulji filing i večje navdušenje, s tem so pršle tudi želje po večjih hribih, gorah i težjih vzponih. V roku petih mescof smo meli okoli dvanajst (!) pohodov (Snežnik, Altemaver, najvišji vrh Ratitovca, Klek, Učka ... ). Zdej so se pohodi malo vstavli, čakamo na lepše vreme i tudi na to, da bomo meli vsi malo več cajta. Ob prvem lepšem vremenu torej osvojimo Triglav i še vse druge alpske velikane.

Eni iz ekipe DNT smo se začeli ukvarjat tudi s plezanjem. Zaenkrat smo še pr športnem plezanju, so pa naši cilji i želje vsakič večji. Ekipa se širi i plezalcov je vsakič več, zat se namerava zrihtat tudi plezalna stena v okolici Metlike, tak da nam bo seveda čim bližje, da lahk skus treniramo.

DNT so spet organizirala turnejo po šankih, kot se je to zgodilo že večkrat v preteklem letu. Tokrat za spremembo, nismo rabli prehodit celo Metliko, nego smo šanke na vinski vigredi. Zbralo se nas je kr dost, blo je jako pestro, to vam lahk povem, kaj več pa težko, ki se više-manje nič ne spomnem (morate razumit).

Moram pa pa pohvalit še ekipo Pungart Metlika, ki so organizirali turnir na Pungartu i stvar ispeljali odlično. Prijavlenih je blo 14 ekip, poskrbleno je blo za pit i za jest i nardila se je prava fešta. Vse pohvale za oživitev fuzbala na Pungartu, samo tak dalje. DNT so pa itak poharala.

Pohvalit je treba tudi Plesno društvo Krokar, ki je organiziralo plesni večer v metliškem mestnem jedru i tak obudilo dogajanje na metliških trgih. Bravo!

I da se bo znalo, DNT so prva pripelala rap v Metliko i tak bo za skus.

Vaša D’ca na toboganu