Na vsebino

Evropa v šoli 2024 na OŠ Loka Črnomelj

Letos smo pri natečaju Evropa v šoli sodelovali na literarnem in likovnem področju. Kar nekaj izbranih del se je uvrstilo na državno raven. Prvih treh mest v državi sicer nismo dosegli, a kljub temu smo bili uspeha veseli, saj so se vsi učenci z državne ravni lahko 8. maja udeležili prireditve v Celju. Tam so si ogledali Pokrajinski muzej Celje, prireditev ob 20. obletnici pridružitve Slovenije Evropski Uniji, tržnico evropskih držav in igro »Mali princ« s poudarkom na vrednotah, ki naj bi jih učenci razvijali naprej.

V sredo, 15. maja, pa je na OŠ Mirana Jarca Črnomelj potekala regijska prireditev ob zaključku natečaja s podelitvijo priznanj.

Učenke in učenci, ki so nas zastopali na državni ravni:

– likovni natečaj: Saša Kapš, 9.r., Lina Starešinič Müller, 6.r., Lana Plut, 4.r., mentorica: Špela Vraničar, in Lucija Filak, 3.r., mentorica: Nataša Tina Prijanovič.
– literarni natečaj: Aneja Dvojmoč, 7.r., mentorica: Maja Kunič, in Ajda Kapele, 5.r., mentor: Franci Mravinec.

Vsem sodelujočim učencem iz srca čestitamo in jim vlivamo pogum za nadaljnja sodelovanja na tovrstnih natečajih. Čestitke in srečno naprej!

* Več fotografij najdete s klikom na vir spodaj.

Vir: OŠ Loka Črnomelj

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

     
37
46
57
69
79
84
91
23
30
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj