Na vsebino

Četrtkovo dogajanje v Dragatušu v besedi in sliki

Drugi dan prvega festivala Na dragatuškem placu se je v popoldanskih urah začel z ustvarjalno delavnico, ki so jo za majhne in velike pripravili v sodelovanju s Hišo Sadeži družbe Črnomelj.

V večernih urah pa je Krajinski park Lahinja organiziral dva dogodka. V Kulturnem domu Dragatuš so tako odprli slikarsko razstavo lokalnih ustvarjalcev. Nada Moravec, Matej Metež in Anja Pešelj so v pogovoru z Gregorjem Šmalcljem predstavili svoja dela ter povedali, kaj jih navdihuje pri njihovem umetniškem ustvarjanju.

Na ogled so postavljene slike z različno motiviko. Pri delih Nade Moravec prevladuje motivika narave, nagovarja jo predvsem lepota narave. Pri Mateju Metežu prevladuje motivika raznovrstnih človekovih čustev, kar nekaj tematike je povezane z religijo. Anja Pešelj pa najraje riše akte oz. upodablja vse, kar je tesno povezano z doživljanjem človekovega telesa. Razstava bo na ogled vse dni festivala.

Dogajanje so nadaljevali s predavanjem profesionalnega harmonikarja Klemna Bojanoviča - Kema, ki je predstavil več kot 100 let staro harmoniko bandoniko. Bandonika je predhodnica diatonične harmonike – »frajtonarice«. Klemen je v zanimivem predavanju predstavil razvoj harmonike in pomen tega glasbila tako za ljudsko, ljubiteljsko kot profesionalno ustvarjanje.

Večer so ob lepem številu obiskovalcev popestrili godci Folklorne skupine Dragatuš.

Današnje dogajanje bodo v Dragatušu ob 16. uri ponovno pričeli z otroškimi delavnicami, ob 20. uri pa se bodo na koncertu predstavili Citroprekelj Bela krajina, Folklorna skupina Dragatuš, Tamburaški orkester Dobreč, Tamburaška skupina Vodomec in Dragatuški muzikanti. V soboto sledi zaključek festivala z veliko gasilsko veselico in skupino Zvita feltna.

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

     
1410
2218
2310
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj