Na vsebino

Na dragatuškem placu pestro že prvi dan

V sredo se je v Dragatušu začel prvi festival Na dragatuškem placu, ki je zastavljen kot predstavitev različnih uspešnih društev in posameznikov iz Dragatuša in bližje okolice. Štiridnevni dogodek so po idejnem predlogu PGD Dragatuš zasnovala različna dragatuška društva, ki so v tem kraju v črnomaljski občini še posebej aktivna in znana tudi izven meja Bele krajine. Poleg društev pa so tu tudi mnogi nadarjeni posamezniki, ki se bodo predstavili skozi različne dejavnosti.

Prvi dan so bili na vrsti gasilci, za katere je bila organizirana predstavitev in izobraževanje o reševanju v cestno prometnih nesrečah. Ogled z varne razdalje pa je bil omogočen tudi za ostale, ki jih takšne stvari zanimajo. Izobraževanje je izvedlo podjetje Instructor112, izobraževalni portal pod pokroviteljstvom Gasilske zveze Črnomelj, so sporočili organizatorji.

Festival se bo danes nadaljeval z raznolikim kulturnim in razvedrilnim programom ter zaključil v soboto s tradicionalno dragatuško gasilsko veselico ter skupino Zvita feltna.

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
87
98
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj