Na vsebino

Ivana Paun priplesala do prvega mesta

Minuli konec tedna je v Šentvidu ob Glini na avstrijskem Koroškem potekalo prvo IDC evropsko prvenstvo, na katerem so plesalci iz sedmih držav (Avstrije, BiH, Hrvaške, Malte, Romunije, Slovenije in Srbije) predstavili 133 plesnih točk različnih plesnih zvrsti. Tekmovanja se je z orientalskim plesom udeležila tudi predsednica Plesnega društva Arabeska Ivana Paun in v kategoriji trebušnega plesa "solo senior" osvojila prvo mesto.

Nastopila je s solo točko Haneen Raks, kar v arabščini pomeni nostalgični ples, poimenovano po skladbi na katero je plesala. Najboljših deset plesnih točk evropskega prvenstva se je nato uvrstilo v gala predstavo, ki se je odvila še isti večer in najboljše tri točke so prejele tudi nagrade. Ivani Paun se med najboljših deset sicer ni uspelo uvrstiti, prvo mesto v njeni kategoriji pa ji je kljub temu dalo zagon za priprave na prihajajoče svetovno prvenstvo, ki bo že čez dva meseca potekalo v Atenah.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj