Na vsebino

Na Krašnjem Vrhu zaključek druženja otrok iz pobratenih občin

Na Krašnjem Vrhu se je zaključila letošnja izmenjava otrok iz pobratenih občin Wagna, Ronki in Metlika. V štirih dneh druženja so otroci, ki so letos prvič letovali v obliki kampa, navezali nove stike in prijateljstva, hkrati pa spoznali tako občino Metlika kot Belo krajino.

Med drugim so obiskali ribnik Prilozje, Šokčev dvor v Žuničih, kjer so izdelali svoje milo, izvir Krupe in letalo DC3 na Otoku. V Belokranjskem muzeju Metlika so imeli ustvarjalno delavnico, v Šoli Bistra buča na Radovici pa spoznali, kako je v teh krajih nekoč potekal pouk. Pri Mojci Kramarič so se otroci preizkusili v peki belokranjske pogače, člana Metliške folklorne skupine Ivan Navratil pa sta jih seznanila s folklornimi plesi.

Branka Bračika Polak je poskrbela za barvite in modne frizure otrok, Društvo prijateljev mladine Metlika pa za slastne palačinke.

Otroci so v teh vročih poletnih dneh uživali tudi v kopanju v topli reki Kolpi, družabnih igrah in adrenalinskem parku, ki ga ponuja kamp Podzemelj.

"Vsem letošnjim spremljevalcem otrok se najlepše zahvaljujemo za njihovo skrb, spremstvo ter zvrhan koš pozitivne energije in dobre volje, ki so jo prinesli s seboj. Za organizacijo letošnje izmenjave in privlačen program za otroke se iskreno zahvaljujemo prostovoljcem Društva prijateljev mladine Metlika, ki so projektu posvetili veliko svojega prostega časa in energije. Društvo že desetletja sodeluje pri organizaciji te izmenjave in ima pri tem tudi največ izkušenj. Trud je poplačan, ko vidiš veselje in srečo v otroških očeh, ki z navdušenjem spoznavajo nove kulture in prijatelje različnih narodnosti ter se tako učijo komunikacije, strpnosti in medsebojnega sodelovanja," so ob zaključku letošnje izmenjave otrok iz pobratenih občin, ki je edinstven projekt tudi v evropskem prostoru, sporočili z metliške občine.

Vir: Občina Metlika

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj