Na vsebino

Nagradna noč knjige na OŠ Loka Črnomelj

Učence predmetne stopnje, ki so opravili bralno značko do konca decembra 2023, je 25. aprila čakala težko pričakovana nagrada. Spanje v šolski knjižnici.

Ob 18. uri smo se zbrali v šoli, učenci so prišli polni pričakovanj. Na vhodu so morali pokazati vstopnice, ki so jim omogočale vstop v prostore šolske knjižnice. Za uvod jim je učiteljica Veronika pripravila čisto pravo sobo pobega. Zelo so se zabavali in morali so kar precej napeti možgane, da so uspeli razvozlati geslo. Vsak izmed njih je prejel škratjo dovolilnico za nočno bivanje v šoli in tudi poseben ključek.

Nadaljevali smo z različnimi delavnicami. Knjižničar Anton jim je predstavil horoskop, učiteljica Anita je z njimi izdelovala rože iz papirja, izdelali so vsak svoj makov cvet. Pri učiteljici Alenki pa so se preizkusili v peki palačink in »pohanih šnit«. Po zaključenih delavnicah je sledila večerja, ki je bila še nekoliko bolj slastna kot po navadi, saj so pri pripravi sodelovali prav vsi udeleženci.

Lara in Zala, najstarejši učenki, sta pobrali vse mobilne telefone, da jih niso motili pri druženju in spanju.

Sledilo je branje knjige Življenje kot v filmu, avtorice Nejke Omahen Šikonja. Za konec pa smo si ogledali še istoimenski film, poskrbeli za osebno higieno in se odpravili spat.

Zjutraj smo si pripravili zajtrk, pospravili knjižnico in se pripravili na pouk.

Se že veselimo prihodnjega leta in nove nočne dogodivščine.

Vir: OŠ Loka Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj