Na vsebino

Malerič obsojen na Višjem sodišču

Pokopališče v Vojni vasi
Pokopališče v Vojni vasi

Sodišče v Črnomlju je februarja letos izreklo sodbo Boštjanu Maleriču, kateremu je tožilstvo očitalo tri skrunitve grobov in tri skrunitve trupel. Takrat je bil obsojen na 17 mesecev pogojno in na 3 leta prepovedi opravljanja dejavnosti.

Višje sodišče v Ljubljani je po pritožbi Maleriča in njegovega zagovornika Igorja Smoleja kazen znižalo za tri mesece, to pa na račun tega, da ga je v eni točki obtožbe oprostilo. Višje sodišče je tako Boštjanu Maleriču izreklo pogojno kazen eno leto in dva meseca zapora v preizkusni dobi treh let, poleg tega pa še varnostni ukrep, da tri leta ne sme opravljati pokopališke in pogrebne dejavnosti.

Čeprav mu pravnomočna sodba prepoveduje opravljanje pogrebne dejavnosti, pa jo po poročanju Televizije Slovenija še naprej opravlja. Na Komunali Črnomelj so za televizijo pojasnili, da o prepovedi niso bili obveščeni in da je njegovo podjetje zadnji pogreb opravilo 23. septembra. Zdaj napovedujejo, da bodo sodelovanje z njim prekinili.

Samo Kavčič, direktor JP Komunala Črnomelj tudi v izjavi.

Zvočni zapis

  • - Samo Kavčič

Vir: STA, RTV SLO, Svet 24, Radio 1
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj