Na vsebino

Ogled podjetij v coni Tris Kanižarica

V četrtek, 11. aprila, smo se z dijaki 2. in 3. ST Srednje šole Črnomelj peš odpravili na ogled podjetij v industrijsko cono v Kanižarici. Oglede podjetij smo organizirali v sodelovanju s Podjetniškim inkubatorjem Bela krajina, ki se je dogovoril za oglede različnih podjetij v vse bolj razviti obrtni coni TRIS Kanižarica.

Dijaki 2. ST so si pogledali podjetje Lanea engineering, ki se ukvarja z izdelavo elektropnevmatičnih in robotiziranih celic in podjetje X – Adena, kjer izdelujejo latoflex in posteljne garniture, v delu podjetja pa imajo tudi brizgalne naprave za izdelavo plastičnih nastavkov za lastne potrebe.

Dijake 3.ST so najprej sprejeli v družinskem podjetju Janibo, ki se ukvarja s CNC struženjem in rezkanjem; v sodobno opremljeni orodjarni pa delajo predvsem unikatne izdelke višje kakovosti.

Sledil je ogled podjetja Adria Dom d.o.o, ki zaposluje tudi dijake strojne stroke. Dijaki so si ogledali proizvodnjo in se seznanili z inovativnim načinom vodenja proizvodnje, t.i. digitalnim dvojčkom. Sledil je ogled končnih proizvodov in sicer različnih mobilnih hišic, tinny hišice ter vse bolj popularnih glamping šotorov.

Z ogledom podjetij dijaki opravijo interesne dejavnosti s poklicnega področja, hkrati pa ti ogledi služijo tudi poklicni orientaciji, saj dijaki spoznavajo različne možnosti zaposlitve v okviru svoje stroke v lokalnem okolju.

Vir: Srednja šola Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj