Na vsebino

Zaključni recital klarinetistke Neže Žalec

V petek, 10. maja, je v dvorani glasbene šole Črnomelj potekal zaključni recital klarinetistke Neža Žalec. Maturantka Neža je s svojim izjemnim talentom in predanostjo občinstvo popeljala na glasbeno potovanje, ki nam bo vsem ostalo v lepem spominu.

Zapis s koncertnega lista: "Klarinetistka Neža Žalec je svojo glasbeno pot začela v Glasbeni šoli Črnomelj pri profesorici Katji Draginc. Hitro je pokazala zanimanje za glasbo in poglobljeno raziskovanje le-te. V času osnovnošolskega izobraževanja se je udeležila vrsto tekmovanj in nanizala kar nekaj uspehov, med njimi zlate in srebrne plakete tako na državnih kot tudi na mednarodnih tekmovanjih.

Leta 2020 je uspešno opravila sprejemni preizkus in se vpisala na I. gimnazijo v Celju k profesorju Juriju Hladniku. Od takrat je še bolj vzljubila klarinet. V času srednješolskega izobraževanja je na 51. tekmovanju mladih glasbenikov Slovenije TEMSIG prejela 1. nagrado, zlato plaketo in posebno priznanje za najboljšo izvedbo skladbe slovenskega skladatelja.

Redno se udeležuje tudi seminarjev pri priznanih slovenskih in svetovnih klarinetistih, kot so Radovan Cavallini, Jože Kotar, Andrew Marriner, Massimiliano Miani, Ognjen Popović, Davor Reba, Andreas Schablas in ostali.

Neža z zaključnim recitalom simbolično zaključuje svojo 'glasbeno pot'. Študij bi namreč rada nadaljevala na farmaciji.

Od začetka umetniške gimnazije Nežo na klavirju spremlja profesorica Mateja Hladnik. Tako njej kot tudi profesorju Juriju Hladniku je izjemno hvaležna za sodelovanje, nesebično predajanje znanja in podpori na osebnem in kulturno umetniškem udejstvovanju."

Iskrene čestitke Neži, korepetitorki Mateji Hladnik in mentorju profesorju Juriju Hladniku.

Za dodatek je Neža skupaj s sestrico Zalo, ki obiskuje 2. razred violine pri profesorici Tini Vrščaj, zaigrala venček belokranjskih ljudskih.

Neži želimo vse dobro na njeni življenjski poti in naj bo glasba vedno del njenega življenja, ne glede na to, kam jo bo življenje peljalo.

Vir: Glasbena šola Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj